VUČIĆ DANAS NA EKONOMSKOM FORUMU U DAVOSU: Glavne teme klimatske promene i akcije, pozvani Tramp, Merkel, Lagard
Foto: AP/Markus Schreiber, Kurir/Marina Lopičić

forum svetskih ekonomskih lidera

VUČIĆ DANAS NA EKONOMSKOM FORUMU U DAVOSU: Glavne teme klimatske promene i akcije, pozvani Tramp, Merkel, Lagard

InfoBiz -

U švajcarskom zimskom centru Davosu danas počinje godišnji Svetski ekonomski forum, na kome će učestvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Vučić, koji će u Davosu boraviti danas i sutra, prisustvovaće ceremoniji zvaničnog otvaranje Foruma i izlaganju predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, kao i skupu na kojem će se obratiti predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp, saopštila je pres služba predsednika.

foto: AP/Markus Schreiber

Na forumu svetskih ekonomskih lidera, predsednik Vučić učestvovaće na sesiji "Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana".

Planirano je i obraćanje predsednika Vučića na skupu pod nazivom "Generisanje rasta za Centralnu i Istočnu Evropu".

Tokom dvodnevnog boravka u Davosu, predsednik Vučić imaće i niz bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, privrednicima i predstavnicima finansijskih institucija, navodi se u saopstenju.

foto: AP/Markus Schreiber

Glavne teme ovogodišenjeg skupa su klimatske promene i akcije, a jedna od najvažnijih sesija je "Sprečavanje klimatske apokalipse".

Na skupu, koji će trajati do 24. januara, učestvovaće neke od najvećih svetskih kompanija, a organizatori Foruma će od svih njih zatražiti da se obaveĹžu na postizanje neto-nulte emisije ugljenika do 2050. godine ili ranije.

(Kurir.rs/Tanjug/ FOTO: AP, Markus Schreiber)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track