U OVOJ FABRICI U PANČEVU PROSEČNA PLATA BIĆE 1.900 EVRA: Sutra je polaganje kamena-temeljca, evo koja je to kompanija
Foto: Shutterstock

1.100 novih radnih mesta

U OVOJ FABRICI U PANČEVU PROSEČNA PLATA BIĆE 1.900 EVRA: Sutra je polaganje kamena-temeljca, evo koja je to kompanija

InfoBiz -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra ceremoniji polaganja kamena-temeljca za izgradnju fabrike i razvojnog centra kompanije Brose u Pančevu.

Nemačka kompanija ranije je saopštila da će svečanosti prisustvovati tehnički direktor kompanije Tomas Špangler i vlasnik Majkl Stoček.

Ugovor za investiciju nemačke kompanije Brose, vrednu više od 180 miliona evra kojom je planirano otvaranje 1.100 radnih mesta u Pančevu, potpisan je krajem novembra 2019. godine. U fabrici će se proizvoditi moduli ventilatora za hlađenje motora za sisteme upravljača i pumpe za ulje, kao i elektronike.

Kompanija Brose je, inače, četvrta po veličini porodična kompanija na svetu koja snabdeva automobilsku industriju.

Kompanija razvija i proizvodi mehatroničke sisteme za automobilska vrata i sedišta kao i električne motore i elektroniku, između ostalog, za sisteme upravljača, kočnice, menjače i hlađenje motora.

Oko 26.000 radnika na 64 lokacije u 24 zemlje, ostvaruje promet od 6,2 milijarde evra, a svako drugo vozilo u svetu, kako navode, sadrži bar jedan Brose proizvod.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je današnjem polaganju kamena temeljca za izgradnju fabrike i razvojnog centra nemačke kompanije "Brose" u Pančevu. Svečanosti u Pančevu prisustvovali su i tehnički direktor kompanije Tomas Špangler i vlasnik Majkl Stošek. U toj fabrici će se proizvoditi moduli ventilatora za hlađenje motora za sisteme upravljača i pumpe za ulje, kao i elektronike. “Brose” planira da od leta 2021. godine na lokaciji koja obuhvata 220.000 kvadratnih metara u Pančevu u pokrene serijsku proizvodnju motora i elektronike za module ventilatora za hlađenje. U prvoj fazi gradnje u Pančevu se gradi proizvodni pogon i upravna zgrada sa oko 60.000 kvadratnih metara prostora. Završetak je planiran za naredno proleće. Kompanija Brose je, inače, četvrta po veličini porodična kompanija na svetu koja snabdeva automobilsku industriju. Razvija i proizvodi mehatroničke sisteme za automobilska vrata i sedišta, kao i električne motore i elektroniku, između ostalog, za sisteme upravljača, kočnice, menjače i hlađenje motora. Oko 26.000 radnika na 64 lokacije u 24 zemlje, ostvaruje promet od 6,2 milijarde evra, a svako drugo vozilo u svetu, kako navode, sadrži bar jedan Brose proizvod. #pančevo #vojvodina #srbija?? #pancevutreba #predsednik #aleksandarvucic #brose #izgradnja #kamentemeljac #fabrika #radnamesta #zaposlenje #2021

Објава коју дели PANČEVU TREBA (@pancevutreba) дана

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track