Najnovije vesti

STIŽE I NOVČANA POMOĆ ZA NJIH: Obezbeđeni i krediti na tri godine, kamata jedan odsto!
Foto: Shutterstock

Finansijska injekcija i za pčelare

STIŽE I NOVČANA POMOĆ ZA NJIH: Obezbeđeni i krediti na tri godine, kamata jedan odsto!

Biznis

Poljoprivrednici će kredite za likvidnost i nabavku repromaterijala moći da dobiju po kamati od jedan odsto godišnje uz rok otplate na 36 meseci.

Država je u uredbi pod istim uslovim predvidela i povoljne kredite za kupovinu osnovnih sredstava za mlade poljoprivrednike i žene koje rukovode gazdinstvima u nerazvijenim opštinama.

Za sve ostale poljoprivrednike kupovina osnovnih sredstva biće moguća sa kreditima uz kamatu od tri odsto. Za nabavku krava i traktora odobravaće se krediti uz mogućnost otplate na period od 37 do 60 meseci sa kamatom od tri procenta.

- Sve pozajmice su u dinarima, a država će bankama subvencionisati kamatu. Cilj je da pomognemo male poljoprivrednike u okolnostima koje nisu nimalo lake - kažu u Vladi Srbije.

foto: Shutterstock

Država će poljoprivrednicima omogućiti i direktnu novčanu pomoć, a na koju pravo imaju mali proizvođači mleka, plastenička proizvodnja u zaštićenom području i pčelari koji imaju preko 70 godina.

U Uredbi koja bi danas trebalo da se nađe na Vladi, stoji da će pčelari koji imaju preko 70 godina dobiti po 800 dinara za svaku košnicu, a najviše ukupno 20.000 dinara.

Vlasnici plastenika, u zavisnosti od veličine, moći će da računaju na direktnu novčanu pomoć i do 90.000 dinara.

Država je spremila i pomoć poljoprivrednicima u iznosu od 3.000 dinara po grlu kada je reč o kravama, do najviše 30.000 dinara. Za ovce i koze biće dodeljeno 500 dinara po grlu, a najviše 20.000 dinara.

(Kurir/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...