VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA BRZOJ PRUZI: Od Beograda do Beča vozom za samo 4 sata! (FOTO)
Foto: Instagram Printscreen, Budućnost Srbije

predsednik u čortanovcima

VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA BRZOJ PRUZI: Od Beograda do Beča vozom za samo 4 sata! (FOTO)

InfoBiz -

ČORTANOVCI - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da sa srpske strane neće biti nikakvih kašnjenja u izgradnji brze pruge Beograd - Budimpešta, kao i da će, kada ona bude gotova, moći da se putuje vozom od Beograda do Beča za samo četiri sata.

Upitan da prokomentariše to što će i u Mađarskoj biti ubrzani radovi na brzoj pruzi na njihovoj teritoriji i da li je o tom projektu nedavno razgovrao sa premijerom te zemlje Viktorom Orbanom, Vučić je rekao da su razgovrali i o tom projektu, kao i da Srbija ima izvanrednu saradnju sa Mađarskom.

"Oni su naši iskreni prijatelji i u svakoj teškoj situacji imali su razumevanja za nas i mi za njih. Pomagali su nam unutar EU kada se god govorilo o Srbiji".

Vučić dodaje da su Mađari najveća manjinska grupa u Srbiji.

Upitan da prokomentariše raniju najavu gradonačelnika Novog Sada da je moguće da dve velike multulnacione kompanije dođu u Novi Sad koje bi zaposlile više hiljada ljudi čime bi bilo rešeno pitanje nezaposlenih u Novom Sadu.

"Nisam radostan što je Miloš to najavio, ali i ja sam to verovatno negde to rekao, obojica smo pogrešili, ali uvren sam da uskoro sledi najava jedne od najevećih, a možda i najboljih investicija koje smo imali u Srbiji, a biće verovatno vezana za Novi Sad. Imamo više takvih inicijativa", dodao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track