MINISTAR MALI: Građani, kada bude zvali za 100 evra, garantujemo vam OVO
Foto: Tanjug Printscreen

I PARE I OPTIMIZAM

MINISTAR MALI: Građani, kada bude zvali za 100 evra, garantujemo vam OVO

InfoBiz -

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će lični podaci građana, koje će morati da ostave prilikom prijave za uplatu od 100 evra, biti zaštićeni, kao i da je registar u kojem će se naći ti podaci, privremen, i biće obrisan nakon podele tog novca.

"Apsolutno će podaci biti zaštitćeni. Videćete kako sistem radi, i na portal trezora i preko kol centra. Nemamo bojazana niti mogućnost zloupotreba", rekao je Mali na pres konferenciji odgovarajući na pitanja novinara.

Ministar je pojasnio da je, po Uredbi, reč o privremenom registru, koji će prestati da postoji kada se isplati 100 evra.

"Sate sam proveo i sa zaposlenim u IT kancelariji i u Trezoru, da se takav sistem napravi da bezbednosno nikakav problem ne možemo da imamo. Građani mogu da budu spokojni", rekao je Mali.

On je pozvao je građane da se prijave u što većem broju za 100 evra, što, dodaje, nije mali novac, dodajući da je ponosan što je u budžetu pronađen prostor za takvu meru, koja pokazuje podršku države, ali i širi optimizam.

"Kada pokrećemo ekonomiju, veoma je važan psihološki efekat, važan je optimizam koji ljudi treba da vide posle mesec i po dana ne tako dobre situacije. Taj optimizam mi želimo da dobijemo i kroz isplatu ovih 100 evra", rekao je Mali.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track