HVALA RUDARIMA: Povećana proizvodnja uglja uprkos epidemiji
Foto: Printscreen Pink

MINISTAR ANTIĆ NA POVRŠINSKOM KOPU RADLJEVO-SEVER

HVALA RUDARIMA: Povećana proizvodnja uglja uprkos epidemiji

InfoBiz -

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da je od početka godine do danas za 5,3 odsto povećana proizvodnja uglja u odonsu na isti period prošle godine.

Antić je na površinskom kopu Radljevo-Sever rekao da je u aprilu proizvodnja uglja povećana za šest odsto u odnosu na april prošle godine, uprkos teškim uslovima rada usled epidemije.

"Rudarske i energetske kompanije su u uslovima epidemije i vanrednog stanja pokazale snagu i stabilnost i održale redovnu proizvodnju uglja i struje u teškim uslovima i u uslovima zabrane kretanja", rekao je Antić.

Povećana proizvodnja uglja u aprilu obezbedila je energetstku stabilnost zemlje, kazao je Antić i zahvalio rudarima na tom uspehu.

On je dodao da su radnici radili u tri smene u svim energetskim i rudarskim kompanijama, kao i da, uprkos vanrednom stanju, veliki investicioni projekti u oblasti energetike nisu stali.

Govoreći o kopu Radljevo-Sever, Antić je naveo da je u energetici taj kop "strateški značajan za Srbiju" i povezan sa izgradnjom novog bloka TE "Kolubara B" u Kaleniću, koji bi trebalo, kako kaže, da nam obezbedi energetsku sigurnost i da se sa proizvodnjom uglja počne od 2022.

On je naveo i da će ovu godinu rudarski sektor i energetske kompanije završiti sa pozitivnim rezultatom u odnosu na 2019, te da će time doprineti rastu BDP-a.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track