Dragomir Karić: Mobtel nam je otet!

Dragomir Karić: Mobtel nam je otet!

InfoBiz -
Zamenik predsednika Pokreta Snaga Srbije novinarima nije mogao da kaže kada i da li će se njegov brat Bogoljub, optužen za zlouptrebu službenog položaja, vratiti u Srbiju

BEOGRAD -Zamenik predsednika Pokreta Snaga Srbije Dragomir Karić izjavio je danas novinarima u Beogradu da kompanija Mobtel nije privatizovana, već "oteta od porodice Karić", a Mlađan Dinkić je "bio izvršilac grubih radova".

Dragomir Karić novinarima nije mogao da kaže kada i da li će se njegov brat Bogoljub, optužen za zlouptrebu službenog položaja, vratiti u Srbiju. Rekao je da je uveren da će nova vlast u vezi s tim slučajem raditi po zakonu. "Mobtel je otet, nije privatizovan, i onda prodat norveškoj kompaniji pre šest godina", kazao je Dragomir Karić.

Na konstataciju novinara da je privatizaciju vodio sadašnji koalicioni partner Pokreta Snaga Srbije u vlasti, lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić, Karić je rekao da je on bio izvršilac grubih radova. Pokret Snaga Srbije koji je na izborima bio na listi Srpske napredne stranke (SNS), poštovaće novu vladu, kazao je Karić i dodao da očekuje dobru saradnju sa Dinkićem.

"U interesu Srbije funkcionisaćemo odlično, nećemo nista raditi protivno interesima građana i poštovaćemo vladu sastavljenu na težak način, naporima predsednika SNS Aleksandra Vučića", rekao je Dragomir Karić.

On je ponovio da njegov brat Bogoljub "politički optuženik" i da mu za vreme prethodne vlasti "nije bilo dozvoljno da se brani pred sudom od optužbi da je oštetio državu".

Bogoljub Karić je optužen da je oštetio državu za više od 60 miliona evra kroz suvlasništvo u telekomunikacionoj kompaniji "Mobtel". U bekstvu je od 2006. godine i za njim je, preko Interpola, raspisana hitna, "crvena poternica".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track