Najnovije vesti

DANAS POČINJU KOMERCIJALNI LETOVI SA BEOGRADSKOG AERODROMA: Prvi putnici stižu u 11.45! Er Srbija poleće 21. maja
Foto: Nemanja Nikolić

kreće avio-saobraćaj

DANAS POČINJU KOMERCIJALNI LETOVI SA BEOGRADSKOG AERODROMA: Prvi putnici stižu u 11.45! Er Srbija poleće 21. maja

Biznis

BEOGRAD - Kompanija Viz er uspostavila je danas let od Londona do Beograda, što je prvi komercijalni putnički let na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" nakon obustavljanja letova 19. marta zbog krize izazvane pandemijom virusa kovid19, rečeno je na aerodromu.

Avion Viz era A320-200, koji je poleteo sa londonskog Lutona, sleteće u Beograd sa prvim putnicima oko 11.45 sati. Planirano je da taj avion poleti nazad za London u 12.30 sati.

Naime, avion komapanije Vizer, na komercijalnom putničkom letu za London, poleteo je danas sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" nešto posle 13 sati. To je prvi avion na komercijalnom putničkom letu koji je sa beogradskog aerodroma poleteo posle obustavljanja avio saobraćaja 19. marta zbog krize izazvane pandemijom virusa korona. Isti avion prethodno je iz Londona prevezao oko stotinu putnika, a iz Beograda u suprotnom pravcu krenulo je oko 60 ljudi.

Na osnovu rezervacionog sistema može se videti da se naredni let za London očekuje tek 1. juna, kao i da aviokompanija planira da leti četiri puta nedeljno na toj liniji.

Ostale linije Viz planira da obnovi početkom juna: od 1. juna očekuju se letovi iz Beograda za Bazel (letovi tri puta nedeljno), Malme (četiri puta nedeljno), Stokholm (dva puta nedeljno), Memingen (tri puta nedeljno), Ajndhoven i Maltu (četiri puta nedeljno). Komercijalni letovi Er Srbije počinju 21. maja.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...