MALI OTKRIO DO KADA ĆE SVI DOBITI 100 EVRA: Danas je isplaćeno pola miliona građana, ostalima novac stiže do 7. juna!
Foto: Marina Lopičić

krenulo

MALI OTKRIO DO KADA ĆE SVI DOBITI 100 EVRA: Danas je isplaćeno pola miliona građana, ostalima novac stiže do 7. juna!

InfoBiz -

Isplata jednokratne novčane pomoći od 100 evra danas je počela u svim gradovima Srbije, a prema najnovijim podacima, za pomoć se prijavilo 4.050.000 građana, izjavio je večeras ministar finansija Siniša Mali.

On je istakao da je ovo prilika da se pokaže koliko je država stabilna i jaka i da je preuzela najveći teret ekonomskih mera da bi pomogla i privredi i građanima.

''Ako se uzmu u obzir penzioneri i oni koji primaju socijalnu pomoć, a koji su tokom prethodne nedelje automatski dobili pomoć od 100 evra, dolazi se do šest miliona građana koji su se prijavili za ovu pomoć'', rekao je Mali u intervjuu za TV Pink,

Podsetio je da je do 5. juna rok za prijavu i dodao da će građanima koji se prijave tog dana novac biti isplaćen šestog ili sedmog juna. Ministar je rekao da je danas isplaćeno pola miliona građana i da će tako biti svakog narednog dana, dok pomoć ne dobiju svi koji su se prijavili.

Mali je kazao da je jednokratna pomoć deo paketa ekonomskih mera usmerenih prema građanima kako bi prevazišli negativne posledice epidemije korona virusa.

''Ovih 100 evra svakome znači nešto, nešto će kupiti, a sa ekonomskog gledišta, to pokreće ekonomiju , neko će morati da tu robu proizvede, platiće se PDV, porezi i doprinosi. Polako, ali sigurno zahuktavamo našu ekonomiju i to jeste bio deo ovih mera'', rekao je Mali.

On je naveo da su se tražile mere koje će podržati ekonomiju i pomoći onima kojima je pomoć najpotrebna, a to je, dodaje, prevashodno privatni sektor.

''Izašli smo sa pravim paketom mera vrednim ukupno 5,1 milijardu evra”, podsetio je Mali i dodao da mali broj zemalja u svetu može da se pohvali tako sveobuhvatnim i velikim merama.

Naveo je da država isplaćuje tri minimalne zarade za milion i 52 hiljade zaposlenih, u privatnom sektoru.

"Na pravi način smo spakovali paket mera koji je omogućio svima da prođu kroz ovu krizu što manje oštećeni", rekao je Mali i dodao da će sledeća minimalna zarada biti isplaćena pocetkom juna, a treća početkom jula.

Kurir/Tanjug

Foto Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track