HRVATI DOLAZE U SRBIJU U ŠOPING! Najviše kupuju JEDNU STVAR, a evo šta nikako ne smeju da prenesu preko granice
Foto: Shutterstock

U Srbiju ulazite samo sa ličnom kartom

HRVATI DOLAZE U SRBIJU U ŠOPING! Najviše kupuju JEDNU STVAR, a evo šta nikako ne smeju da prenesu preko granice

InfoBiz -

Hrvati mogu put Srbije po gotovo istim uslovima kao i pre 12. marta kada je granica zatvorena.

S obzirom da je Srbija otvorila granicu, Hrvati mogu nesmetano i bez ograničenja da putuju tamo i nazad, a Slavonci su počeli da koriste tu mogućnost i krenuli po osnovne namirnice u jeftinije srpske trgovine.

U Srbiju ulazite samo sa ličnom kartom, bez testa na Covid-19 i, najbitnije, bez obavezne samoizolacije od 14 dana, ističe tv stanica.

foto: Profimedia

Najčešće se kupuje duvan koji je u Hrvatskoj za trećinu skuplji. U Hrvatsku se po osobi sme uneti jedan boks cigareta. Od alkoholnih pića, sme se preneti jedan litar žestokog pića i 16 litara piva. Istovremeno, hrvatskim građanima se savetuje da "preskoče" kupovine svežeg mesa, suhomesnatih proizvoda i hrane za domaće životinje jer to neće moći da unesu u Hrvatsku, uz napomenu sa se u prodavnice u Srbiji može ući samo s maskama za lice.

Kako se navodi u reportaži, za 100 kuna, odnosno 1.500 dinara, mogu se kupiti četiri velika paketa kafe. "U odnosu na prošli put, pre korone, evo, pivo je nešto vrlo malo poskupelo. Uspe se nešto uštedeti", rekao je stanovnik Osijeka. Njegova sugrađanka Snježana u Srbiju ide po lekove, sokove, sve ono što je u Srbiji povoljnije, dodaje se u reportaži. "Oko 300, 400 kuna (39 do 52 evra) se može uštedeti po jednom odlasku", kaže ona. "Pri ponovnom ulasku u Hrvatsku takođe nema zastoja. Sve što vas čeka na hrvatskoj granici je SMS poruka s napomenom da ako sumnjate na zarazu kontaktirate centar 112 i letak koji će vam uručiti carinik na kojem piše da smanjite kontakt s drugim osobama sledećih 14 dana. Samoizolacije nema", zaključuje se u reportaži RTL-a.

(Kurir.rs/Tajug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track