SMS KOJI ČEKA SRBIJA: Nisu svi dobili ovakvu poruku uz 100 evra, a evo šta u njoj piše (FOTO)
Foto: Kurir, Dado Đilas

nestrpljivo!

SMS KOJI ČEKA SRBIJA: Nisu svi dobili ovakvu poruku uz 100 evra, a evo šta u njoj piše (FOTO)

InfoBiz -

Oko 500.000 građana dobija svakodnevno pomoć države od 100 evra u dinarskoj protivrednosti, a dok nekima od njih uplata stigne bez opisa, drugi dobijaju poruku sa naznačenim: covid 19 uplata.

foto: Kurir

Ukoliko vam ne stiže poruka od banke, u dva koraka možete da proverite da li je novac uplaćen. Potrebno je da na sajtu https://idp.trezor.gov.rs/, ukucate u status vaše prijave matični broj i broj lične karte.

Rok za prijavu još nije istekao i građani mogu da se prijave do 5. jun, a rok za isplatu je 7. jun.

Kako do sredstava na namenskom računu

Jedno od čestih pitanja građana je i da li sredstva sa namenskog računa moraju da se podignu u gotovini na šalteru banke ili mogu direktno da se preusmere na neka plaćanja.

"Sredstva sa namenskog računa se, uz ličnu kartu, podižu se u gotovini. Nakon što sredstva budu podignuta, namenski račun, koji je otvoren samo u tu svrhu, biće ugašen. Ipak, državljanin nije ograničen, te može da u ugovornom odnosu sa bankom definiše i dodatne usluge koje bi koristio kod konkretne banke, a koje bi se odnosile na navedena sredstva", navodi se u zvaničnom objašnjenju.

Važno

To što se prijavili prvi dan ne znači i da prvi treba da dobjete novac. Redosled isplate ne zavisi, naime, od dana kada ste podneli prijavu za novčanu pomoć.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track