Najnovije vesti

PAŽNJA! DANAS 100 EVRA LEŽE DRUGAČIJE NEGO PRETHODNIH DANA! Ogasilo se i Ministarstvo finansija
Foto: Kurir, Dado Đilas

Promene!

PAŽNJA! DANAS 100 EVRA LEŽE DRUGAČIJE NEGO PRETHODNIH DANA! Ogasilo se i Ministarstvo finansija

Biznis

Danas će država uplatiti novčanu pomoć građanima na račune najvećeg broja banaka od 25. maja, kada je i počela isplata po 100 evra.

Kako su potvrdili u Ministarstvu finansija, novac će tokom dana biti uplaćivan na račune 18 banaka od ukupno 26, koliko ih posluje u Srbiji.

Za razliku od prethodnih dana, kada je država uplaćivala novac na oko pola miliona računa dnevno, danas će uplate ići intenzivnije i na račune više banaka. Po tačno 11. 759 dinara danas će dobiti 1,35 miliona građana.

Svi koji su se prijavili i koji imaju pravo na pomoć, pomoć od 100 evra dobiće najkasnije do 7. juna kada je i poslednji dan za isplatu.

Kako su rekli u resornom ministarstvu do jutros se za novčanu pomoć prijavilo tačno 4.221.900 građana. Prema prvobitnim zvaničnim najavama pravo na isplatu 100 evra ima oko 5,5 miliona ljudi.

foto: Shutterstock, Profimedia

Iz Ministarstva finansija su poručili da građani nemaju razloga za brigu, jer će svi koji su ispunili uslove dobiti novac od države.

Kako su pojasnili, redosled isplate ne zavisi od datuma prijave, već prava za trezor svakoga dana isplaćuje sredstva određenom broju banaka, za određeni broj njihovih klijenata.

Novac stoji na računu dok ga vlasnik ne podigne. Praktično, rok za podizanje novca ne postoji i država ne može da ga povuče.

(Kurir.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...