Najnovije vesti

SRPSKI HOTELIJERI OČAJNI, POZIVAJU GRAĐANE: Iskoristite vaučere, provedite odmor u Srbiji
Ilustracija, Foto: Shutterstock

veroma zabrinuti za posao

SRPSKI HOTELIJERI OČAJNI, POZIVAJU GRAĐANE: Iskoristite vaučere, provedite odmor u Srbiji

Biznis

BEOGRAD - U Srbiji je otvoreno 112 od 380 hotela a njihova popunjenost je u subotu iznosila 10,79 procenata, saopštilo je danas poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES).

U Beogradu je otvoreno 42 od 110 hotela a njihova popunjenost bila je 9,54 procenta, dok je popunjenost hotela van Beogada iznosila 10,16 procenata.

Za period jun-septembar trenutno je potvrđenih rezervacija za osam procenata smeštajnih kapaciteta, ali postoji mogućnost otkazivanja.

"Deo hotelijera izražava veliku zabrinutost u vezi sa trenutnim poslovanjem, jer smatraju da ne mogu da izdrže dalji rad sa ovolikom popunjenošću", navodi se u saopštenju HORES-a.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

HORES je pozvao sve građane da ove godine svoje godišnje odmore provedu u Srbiji, kao i da iskorite turističke vaučere koje je omogućila Vlada Republike Srbije.

"Pozivamo sve građane da, boravkom u hotelima i restoranima, doprinesu bržem oporavku hotelsko-ugostiteljske privrede naše zemlje", apelovao je HORES.

Početak sertifikacija hotela i restorana pečatom "Čisto & sigurno" najavljen je za 20. juni, a sednica škupštine ovog udruženja na kojoj će biti razmatran uticaj pandemije COVID-19 biće održana 24. juna.

HORES podseća da su turizam i hotelijerstvo doprineli da strani turisti steknu lepu sliku o Srbiji, i da je 85 odsto anketiranih stranih gostiju hotela odgovaralo da bi preporučilo svojim prijateljima da posete našu zemlju.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...