Najnovije vesti

MAĐARSKI AMBASADOR U MINISTARSTVU SAOBRAĆAJA: Sa ministarkom Mihajlović o proširivanju saradnje u infrastrukturi
Foto: Beta/Ministarstvo gradjevinarstva/Zoran Petrović

razgovor o investicijama

MAĐARSKI AMBASADOR U MINISTARSTVU SAOBRAĆAJA: Sa ministarkom Mihajlović o proširivanju saradnje u infrastrukturi

Biznis

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Mađarske u Srbiji Atilom Pinterom o saradnji dve zemlje u oblasti infrastrukture i saobraćaja.

"Srbija i Mađarska zajedno rade najveći projekat na železnici u ovom delu Evrope, izgradnju brze pruge Beograd-Budimpešta, ali postoje i velike mogućnosti za proširivanje saradnje novim projektima, kako na železnici, tako i u vodnom saobraćaju i drugim oblastima", rekla je Mihajlović.

Pored trenutnog statusa projekta modernizacije i rekonstrukcije pruge Beograd-Budimpešta na teritoriji obe države, na sastanku je razgovarano i o planiranom projektu rekonstrukcije železničke pruge Subotica-Segedin, rekonstrukciji brodske prevodnice na Tisi, kao i o planiranom proširenju graničnog prelaza Horgoš, saopštilo je ministarstvo.

Rekonstrukcija železničke pruge Subotica-Segedin, dužine oko 27 kilometara, jedan je od prioritetnih projekata previđenih Okvirnim sporazumom o ekonomskoj i tehničkoj saradnji između Vlade Mađarske i Vlade Srbije u oblasti infrastrukturnih projekata.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Ministarstvo građevinarstva/Zoran Petrović)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...