MIHAJLOVIĆ O EKONOMSKIM POSLEDICAMA KORONE: Nikad svetska privreda nije pala ovako brzo, ali naša ekonomija je elastična
Foto: Ana Paunković

udar na ekonomiju

MIHAJLOVIĆ O EKONOMSKIM POSLEDICAMA KORONE: Nikad svetska privreda nije pala ovako brzo, ali naša ekonomija je elastična

InfoBiz -

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će kriza izazvana korona virusom trajati i da građani moramo da naučimo da živimo sa tim.

Ona je za šabačku televiziju As rekla da je to pored zdravstvene i teška ekonomska kriza, navodeći da se nikada u svetu nije desilo da tom brzinom pada bruto društveni proizvod i privredni razvoj.

"To ne može a da se ne odrazi i na nas, ali po procenama MMF-a i Svetske banke Srbija će imati pad niži od mnogih zemalja u regionu, jer smo mala država i poprilično elastična u ekonomiji. Država će kao i do sada učiniti sve da sačuva privredu, a svi koji mogu sada da rade, treba da rade", izjavila je ona.

Mihajlović je podsetila da u Srbiji nijedno gradilište za sve ovo vreme nije zatvoreno i da ih ima 59.000 aktivnih.

"Na današnji dan 5.700 radnika je angažovano na našim gradilištima. Gradimo oko 630 kilometara puteva, 300 km pruga, 2.500 stanova za pripadnike službi bezbednosti. To je izuzetno važno, jer su u ovoj kriznoj situaciji upravo građevinarstvo i poljoprivreda dve delatnosti koje će pomoći da ekonomija opstane", rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade podsetila je i da je lična odgovornost veoma važna u očuvanju zdravlja.

"Svako ko je ozbiljan mora da razmišlja na taj način. I ja razmišljam i o svojoj porodici i o svojoj majci koja ima 77 godina, kao i o ljudima sa kojima radim u kabinetu. Shvatila sam za sve ovo vreme da je lična odgovornost veoma važna. Mi kao narod imamo tu vrstu jedinstva kada su kriza i problemi i tako treba i da ostane. Postoji strah, naravno, ali ako se čuvamo i pazimo na druge sigurna sam da ćemo sve proći u narednih nekoliko meseci. Čuvajući sebe mi čuvamo i druge", poručila je Mihajlović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track