Najnovije vesti

APEL TURISTIČKIH AGENCIJA: Traže od Vlade dodatnu pomoć kako bi sprečili bankrote i masovna otpuštanja
Ilustracija, Foto: Shutterstock

ugruženi

APEL TURISTIČKIH AGENCIJA: Traže od Vlade dodatnu pomoć kako bi sprečili bankrote i masovna otpuštanja

Biznis

Apel turističkih agencija Vladi i resornim ministarstvima za dodatnu pomoć Sva veća udruženja turističkih agencija Srbije zatražila su danas od republičke vlade i resornih ministarstava dodatnu pomoć u vidu bruto minimalnih plata do kraja ove godine, kao i pravnu mogućnost da zamrznu delatnost preduzeća do godinu dana, kako bi sprečili bankrote i masovna otpuštanja radnika.

U saopštenju se ističe da su mnoge evropske zemlje već opredelile dodatnu pomoć najugroženijim sektorima u privredi, među kojima je i turizam i ugostiteljstvo.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Stefan Jokić

Zahtev je upućen kabinetu premijerke Srbije Ane Brnabić, Ministarstvu finansija, Ministarstvu privrede, Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Iza ovog zahteva za dodatnu pomoć turističkom sektoru stoji pet udruženja koja okupljaju više od 300 turističkih agencija u Srbiji: Udruženje turističkih agencija Srbije UTAS, Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije YUTA, Poslovno udruženje turističkih agencija ATAS, Asocijacija nezavisnih turističkih agencija ANTAS I Udruženje receptivnih agencija Srbije (URA).

Udruženja će, kako se navodi, nadležnim institucijama predstaviti podatke o poslovnim gubicima i obrazložiti navedene mere za koje veruju da će omogućiti opstanak većine preduzeća u turizmu i očuvanje nekoliko hiljada radnih mesta.

(Kurir.rs/FoNet)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...