Najnovije vesti

SINIŠA MALI O SJAJNIM REZULTATIMA SRBIJE: Prvi put imamo najveću stopu rasta u Evropi!
Foto: Marina Lopičić

lider u regionu

SINIŠA MALI O SJAJNIM REZULTATIMA SRBIJE: Prvi put imamo najveću stopu rasta u Evropi!

Biznis

BEOGRAD - Povodom najnovijih podataka Evropske komisije da je Srbija ostvarila rast BDP od pet odsto u prvom kvartalu 2020. godine, ministar finansija Siniša Mali je ocenio da je to sjajan rezultat i da naša zemlja prvi put u istoriji ima stopu rasta koja je najveća u Evropi.

"Očekujemo rezultate za drugi kvartal i po svim prognozama i projekcijama, ko god da ih prati, da li je to MMF ili Svetska banka, Srbija će imati najbolji rezultat u Evropi ove godine.

Treba dosta raditi na tome da se to i zadrži, ali već sledeće godine idemo sa visokim stopama rasta 6,5 i 7 odsto, tako da sa te strane, Srbija je spremno dočekala ovu krizu sa korona virusom", rekao je Mali gostujući na TV Prva.

Mali je podsetio da je Srbija u prethodne četiri godine imala suficit u budžetu i napomenuo da je nizak nivo javnog duga omogućio da se podrži privreda u situaciji sa korona virusom.

"Srbija je izbegla najcrnji scenario. Kod nas nemate ni masovnih zatvaranja fabrika, nemate ni masovnog otpuštanja zaposlenih i sve je to posledica odgovorne ekonomske politike", istakao je Mali.

On je istakao i da je država u doba korona virusa do danas privredu podržala sa 5,3 milijarde evra.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Marina Lopičić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...