ER SRBIJA POKRENULA RAZGOVORE SA EA PARTNERS: Zbog posledica COVID-19 kreće dijalog u vezi sa konsolidacijom obaveza
Foto: Promo

kreću u prevazilaženje korona krize

ER SRBIJA POKRENULA RAZGOVORE SA EA PARTNERS: Zbog posledica COVID-19 kreće dijalog u vezi sa konsolidacijom obaveza

InfoBiz -


Er Srbija je pokrenula intenzivnu komunikaciju sa svojim kreditorima EA Partners I BV i EA Partners II BV, u cilju razmatranja restrukturiranja kreditnih obaveza.

Usled izbijanja pandemije COVID-19 i posledičnih ograničenja u putovanjima, Er Srbija je, kao i najveći broj drugih svetskih avio-kompanija, delimično ili u potpunosti bila sprečena da obavlja svoju osnovnu delatnost – komercijalne letove.

Imajući u vidu da je civilno vazduhoplovstvo jedna od industrija koje su najteže pogođene u ovoj krizi, avio-kompanije širom sveta razmatraju svoje obaveze i u saradnji sa kreditorima, pokušavaju da postignu održive dogovore, koji će omogućiti kompanijama da nastave sa obnovom letova, poboljšavanjem svih pokazatelja i finansijskim oporavkom.

Postojeće COVID-19 okruženje i prepreke u obavljanju saobraćaja doveli su do toga da je kompanija bila prinuđena da preduzme taj korak da bi očuvala sposobnost održivog poslovanja u trenutku kada se izađe iz pandemije i normalno obavljanje saobraćaja može da se nastavi.

U tom smislu, i Er Srbija je svojim kreditorima EA Partners I BV i EA Partners II BV poslala konkretan objedinjeni predlog revidiranih iznosa i dinamike otplate kredita, u dobroj veri da se kroz pregovore može doći do obostrano prihvatljivog rešenja. Važno je napomenuti da Er Srbija u odnosu prema datim kreditorima, kao i prema svim svojim drugim dobavljačima i kreditorima – bankama, dobavljačima, lizing kompanijama, do današnjeg dana redovno izmiruje sve svoje obaveze.

Srpska nacionalna avio-kompanija ima snažnu podršku svih uključenih strana u procesu prilagođavanja poslovanja i daljeg razvoja kompanije u izmenjenim okolnostima na tržištu usled pandemije COVID-19.

Kurir.rs

Foto Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track