POSLE SASTANKA SA ANOM BRNABIĆ

PROJEKAT JADAR: Grupacija Rio Tint ulaže još 200 miliona dolara u Srbiju (VIDEO)

InfoBiz -

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić održala je danas sastanak sa predstavnicima međunarodne rudarsko-metalske grupacije Rio Tint na kojem je najaveljeno ulaganje novih 200 miliona dolara za dalji razvoj litijum-bor projekta "Jadar".

Ta odluka doneta je na osnovu prethodne studije opravdanosti projekta Jadar, a kompanija Rio Tinto je do sada uložila više od 250 miliona dolara.

foto: Kurir

Brnabić je prilikom video sastanka istakla da je nastavak njihovog poslovanja na projektu "Jadar" kod Loznice, od izuzetne važnosti za Srbiju, posebno u vreme pandemije korona virusa sa kojom se suočava čitav svet.

Ona je istakla značaj usvajanja prethodne Studije opravdanosti projekta u nastavku projekta, istakavši da je to dobra vest ne samo za Vladu Srbije, koja neposredno sarađuje sa Rio Tintom, već i za lokalnu zajednicu s obzirom na to da je na projektu angažovan veliki broj ljudi.

foto: Kurir

Izvršni direktor Rio Tinta za energiju i minerale Bold Batar naglasio je zadovoljstvo zbog saradnje sa Vladom Srbije za realizaciju projekta "Jadar".

Projekat "Jadar" podrazumeva rad na razvoju rudnika podzemne eksploatacije i izgradnju industrijskog postrojenja za metalurško-tehnološku preradu koncentrata jadarita čiji početak može se očekivati kralem 2021. godine.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovali su i ministar rudarstva i energetike Aleksnar Antić, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track