MIHAJLOVIĆ: Videla sam da radnici ne nose šlemove na gradilištu, hvala inspekciji što je brzo reagovala!
Foto: Ana Paunković

U POSETI GRADILIŠTU

MIHAJLOVIĆ: Videla sam da radnici ne nose šlemove na gradilištu, hvala inspekciji što je brzo reagovala!

InfoBiz -

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je danas da samo zajednički rad svih institucija, maksimalna odgovornost izvođača i samih radnika mogu da doprinesu većoj bezbednosti radnika na gradilištima.

"Hvala inspekciji rada što je svojom kontrolom doprinela da uslovi rada na gradilištima budu bolji, a radnici maksimalno zaštićeni. Prilikom obilaska izgradnje stanova u Sremskoj Mitrovici prošle sedmice, primetila sam da neki radnici nisu nosili šlemove i drago mi je što je inspekcija rada brzo reagovala i obišla gradilišta", rekla je Mihajlovićeva povodom nadzora koji je izvršila inspekcija rada na gradilištima stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

"Svako gradilište koje danas radi, bilo da je reč o izgradnji puteva, pruga ili izgradnji stanova, veoma je vašno da Srbija prođe što bezbolnije kroz ekonomsku krizu u kojoj se nalazi čitav svet kao posledica pandemije COVID-19. To je nemoguće ako ne učinimo sve da radnici budu bezbedni, a njihovo zdravlje sačuvano. Radnici su naše blago i samo zajedno možemo izaći jači iz ove krize", navela je Mihajlovićeva u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track