Najnovije vesti

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ NAJAVILA: Otvaranje aerodroma Pranjani i kompleksa Halijard 19. septembra
Foto: Ana Paunković

obišla radove na izgradnji travnate piste

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ NAJAVILA: Otvaranje aerodroma Pranjani i kompleksa Halijard 19. septembra

Biznis

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović obišla je danas radove na izgradnji travnate piste na aerodromu Pranjani i memorijalnog kompleksa "Halijard" i najavila da će sve biti završeno 19. septembra.

"Verujem da ćemo 19. septembra, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predstavnicima američke administracije, obeležiti taj dan", rekla je Mihajlović.

Ističe da izgradnjom aerodroma za male sportske avione i memorijalnog kompleksa želimo da pokažemo još jedanput prijateljstvo između dva naroda, srpskog i američkog, i zahvalimo se i budemo svaki dan ponosni na narod ovog kraja, koji je 1944, pa sve do 1945. čuvao, lečio i pomogao evekuaciju savezničkih pilota. Mihajlović kaže da je to velika stvar za dve zemlje, Srbiju i SAD.

"Želimo da ceo svet vidi dobru i pravu sliku srpskog naroda - jednog požrtvovanog, otvorenog , hrabrog i pravdoljubivog naroda koji se uvek borio za slobodu. Ovo je zalog za budućnost. Želimo da imamo živi spomenik za sve što smo radili i kako možemo u budućnosti da radimo", naglasila je Mihajlović.

U Pranjanima, na potezu Galovića brda, gde je pre 76 godina sletelo više savezničih aviona kojima je evakuisano više od 500 američkih pilota počela je pre desetak dana izgradnja sportskog aerodroma, u čast slavne Misije Halijard i podviga naroda tog kraja.

U okviru memorijalnog kompleksa biće izgrađen i muzej, dve kongresne sale i heliodrom.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...