MOBI BANKA: Pola miliona korisnika u šestoj godini poslovanja
Foto: Jakov Simović

MOBI BANKA: Pola miliona korisnika u šestoj godini poslovanja

InfoBiz -

Više od 50 miliona transakcija, kapital Banke uvećan preko dva puta u godinu dana

Mobi Banka otvorila je pola milioniti tekući račun, čime je još jednom potvrdila da je jedna od najbrže rastućih mobilnih i onlajn banaka u regionu.

U šestoj godini poslovanja banke, ubrzani rast dolazi kao rezultat još bolje saradnje sa Telenorom, sa kojim pored zajedničke vizije, dele i istog vlasnika - PPF grupu, jednog od vodećih evropskih investitora u oblasti telekomunikacija i bankarstva.

„Mobi Banka i Telenor povezani su još čvršće kao deo iste porodice. Istovremeno, mi smo deo mnogo porodica u Srbiji i zbog svih njih, naša parola je - nema stajanja u ostvarenju vizije humanog i boljeg bankarstva“, rekla je Marija Popović, predsednica izvršnog odbora Mobi Banke.

Popović je naglasila da rast Banke, tržišta, ali i sigurnost finansijskog sistema i građana ne bi bila moguća bez Narodne banke Srbije, koja iz godine u godinu podiže lestvicu u inovativnosti i otvorenosti među centralnim banakama iz celog sveta.

foto: Jakov Simović

„Današnjih pola miliona koje proslavljamo nije samo broj tekućih računa već pola miliona građana Srbije koji su se opredelili za bankarstvo nove generacije, kreirano za korisnika i njegove potrebe. Zbog svih njih, i onih koji tek dolaze, u daljem radu bićemo pouzdan partner Narodne banke i nalazićemo načine kako da kompleksne bankarske poslove pretvaramo u jednostavna rešenja“, dodala je predsednica izvršnog odbora.

Jubilarni, pola milioniti korisnik je Sonja Stefanović, prosvetna radnica iz Pirota, koja je ovom prilikom na poklon dobila Samsung S10+ i godinu dana besplatnog korišćenja viševalutnog Progresiv računa, koji omogućava niz usluga uz povoljne naknade.

„Moja cela porodica je u Telenoru od kako je Telenor u Srbiji. Nedavno sam čula za kampanju Sjajan spoj i došla da otvorim račun u Banci kako bih iskoristila sve benefite koje zajedno pružaju Banka i Telenor. Prijatno ste me iznenadili ovim poklonima i radujem se da iskoristim sve funckionalnosti Banke, koju ću vrlo rado preporučiti i svojim prijateljima“, izjavila je korisnica.

Prateći dinamičan rast broja klijenata, Mobi Banka je u 2019. godini uvećala svoj kapital preko dva puta, u poređenju sa prethodnom godinom, i u društvu najboljih u 2020. nastavlja sa inovacijama i transformacijom bankarstva. Od osnivanja u Mobi Banci izvršeno je preko 50 miliona transakcija, od čega skoro 35 miliona plaćanja karticama, 6,5 miliona na bankomatima u dinarima i evrima, plaćeno je gotovo 1,6 miliona računa na klik, a bezgotovinski prenos novca na broj telefona ili imejl realizovan je preko 2,6 miliona puta.

(Promo - tekst / Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track