MIHAJLOVIĆEVA OTKRILA KOLIKO ĆE NAM NOVCA DONETI VAŠINGTONSKI SPORAZUM: Reč je o milijardama, a evo koliko tačno
Foto: Beta Zoran Petrović

velike investicije

MIHAJLOVIĆEVA OTKRILA KOLIKO ĆE NAM NOVCA DONETI VAŠINGTONSKI SPORAZUM: Reč je o milijardama, a evo koliko tačno

InfoBiz -

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas u Vranju da je ekonomski sporazum, potpisan u Vašingtonu, u pogledu novih investicija u vrednosti blizu četiri milijarde dolara. Ona je navela da će se graditi autoput Niš-Merdare-Priština, kao i da će za prvu deonicu od Niša do Pločnika dugu 33 kilometra tender biti raspisan krajem oktobra ili početkom novembra.

"Za tu deonicu smo obezbedili 40 miliona evra bespovratnih sredstava od EU, imamo potpisan ugovor sa Evropskom investicionom bankom na 100 miliona evra i uskoro ćemo potpisati ugovor sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj za ostatak sredstava", istakla je Mihajlović, saopštio je njen kabinet.

Ministarka je kazala i da će se uporedno razgovarati sa Američkim fondom za razvoj o finansiranju ostalih deonica.

Prema njenim rečima Američki fond za razvoj, koji je posetio Srbiju u februaru, ima mogućnost da investira van SAD 60 milijardi dolara i da su zainteresovani da plasiraju novac u ovaj region.

"Na nama je da tu šansu iskoristimo jer nam je u interesu da gradimo infrastrukturu. Ovim ekonomskim sporazumom razmišlja se o gradnji još jednog auto-puta od Bukanovca, preko Gnjilana do Štrpca, kao i gradnji pruge preko Merdara do Prištine", rekla je Mihajlović.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track