ONLAJN JESEN U DOBA PANDEMIJE: U Privrednoj komori Vojvodine potpisan prvi onlajn sporazum
Foto: Privredna komora Vojvodine

ONLAJN JESEN U DOBA PANDEMIJE: U Privrednoj komori Vojvodine potpisan prvi onlajn sporazum

InfoBiz -

U Privrednoj komori Vojvodine septembar je u znaku onlajn konferencija sa partnerima kako u regionu tako i u svetu. Nova realnost kako vole da je zovu nametnula je i nama u Privrednoj komori Vojvodine da sa predstavncima Privredne komore Samare( Ruska Federacija ) potišemo, za nas- prvi onlajn sporazum kaže predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević dodajući da je sporazum potpisao sa predsednikom Privredne komore Samare Valeri Fomičevim.

Obraćajući se medijima uoči konferencije predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević je istakao da je razmena Vojvodine sa Ruskom Federacijom tokom prvih sedam meseci ostvarena u vrednosti od 658, 1 milion evra. Sam izvoz ostavren je u vrednosti od 178, 2 miliona evra. Privredna komra Vojvodine ima razvijenu saradnju sa Ruskom Federacijom , a tome svedoče i brojni potpisani sporazumi sa komorama kao što su komore Vladimirske oblasti, Podoljske, Кuzbasa i komore regiona Nižnji Novgorod istakao je Vučurević.

foto: Privredna komora Vojvodine

Predsednik Privredne komore Vojvodine posebno je istakao dobru saradnju koju komora ima sa trgovinskim predstavništvom Ruske Federacije u Republici Srbiji jer su mnogobrojne značajne aktivnosti upravo doprinele povećanju spoljnortgovinske razmene vojvođanske privrede i Ruske Federacije.

Direktor trgovinskog predstavništva Ruske Federacije u Republici Srbiji Andrej Nikolajevič Hripunov istakao je boraveći u Privrednoj komori Vojvodine uoči onlajn konferencije da potpisivanje sporazuma daje poseban doprinos u razvoju naših ekonomskih veza. Postoje perspektive i izvan oblasti energetike, a to su oblasti IT tehnologija i poljoprivreda- posebno u Vojvodini. Mi smo u martu inicirali osnivanje biznis kluba koji bi trebalo da umreži poslovne partnere i olakša im poslovanje istako je Hripunov i dodao da je ta ideja deo dogovora međuvladinog komiteta koji je u martu ušao u završni protokol koji je potpisan od strane potpredsednika Vlada Srbije i Ruske fedaracije. Posle toga razgovarali smo sa rukovodstvima Privredne komore Srbije, Vojvodine, biznis strukturama i ovaj današnji sastanak , iako onlajn trebao bi da bude inicijativa za dalju saradnju.

foto: Privredna komora Vojvodine

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević pozvao je predstavnike Privredne komore Samara kao i tamošnje privrednike da uzmu ućešće u Regionalnom biznis forumu koji organizujemo 10. novembra.

Poziv za učešće na Regionalnom biznis forumu upućeno je i privrednicima iz Rumunije, Mađarske i Republike Srpske. Sa predstavnicma komora županije Čongrad iz Segedina, Timiš iz Temišvara i Republike Srpske iz Banja Luke imali smo takođe onlajn konferenciju rekao je Vučurević.

foto: Privredna komora Vojvodine

Foto: Privredna komora Vojvodine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track