MINISTAR O POVEĆANJU PLATA U JAVNOM SEKTORU: Još je rano o tome govoriti, da vidimo stanje u budžetu
Foto: Tanjug Printscreen

posle sedncie Socijalno-ekonomskog saveta

MINISTAR O POVEĆANJU PLATA U JAVNOM SEKTORU: Još je rano o tome govoriti, da vidimo stanje u budžetu

InfoBiz -

Sačekaćemo kraj septembra i oktobar da vidimo kakvo je stanje u budžetu i da li ćemo i kojoj meri ići i sa povećanjem plata u javnom sektoru, kaže ministar finansija Siniša Mali i navodi da je još rano o tome govoriti.

On je na konferenciji za novinare posle sedncie Socijalno-ekonomskog saveta, upitan da li će biti i povećanja plata u javnom sektoru, rekao da će na osnovu realnog stanja moći da se govori o eventualnom povećanju plata u javnom sektoru.

"Sutra je 15. u mesecu, znaćemo prilive od domaćeg PDV-a. Ako nam do kraja meseca i u prvoj plovini oktobra bude dobar priliv imaćemo realne informacije na osnovu kojih ćemo doneti odluku", precizirao je Mali.

Naglasio je da vlada svaku odluku zasniva na odgovornosti, prave se analize, sagledava stanje u privredi i među zaposlenenima.

"Na osnovu toga dolazimo do poteza koje vučemo kao u šahu. Gledajući podatke iz dana u dan, iz meseca u mesec, donosimo odgovrajuće odluke, a radimo i projekcije za 2021. godinu", naveo je Mali.

Podsetio je da su zaposlenima u zdravstvu plate već povećane za 10 odsto kada je krenula epidemija korona virusa kao podrška tom sektoru.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track