MINISTAR MALI O DOLASKU MISIJE MMF: Srbija im neće tražiti pare jer nema razloga za to! MI SMO SAMOODRŽIVI
Foto: Instagram Printscreen, Siniša Mali

od 5. do 16. oktobra u Beogradu ali virtuelno

MINISTAR MALI O DOLASKU MISIJE MMF: Srbija im neće tražiti pare jer nema razloga za to! MI SMO SAMOODRŽIVI

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas da će misija MMF virtuelno boraviti u Srbiji od 5. do 16. oktobra kako bi se dogovorili oko budžeta za 2021. godinu, ali da im Srbija neće tražiti nova sredstva jer nema razloga za to.

On je na tv Prva rekao da će sa misijom razgovarati i oko statusa mera koje je Srbija sprovodila. "Nova tranša od MMF-a nam ne treba, mi smo samoodrživi", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, sa MMF-om postoji sporazum savetodavnog karaktera, a njihovi saveti su uvek dobronamerni i dobrodošli.

"Raduje me što su pre tri nedelje rekli u izveštaju da su mere Srbije pravovremene, sveobuhvatne i da imaju ogroman efekat na ovčuvanje zaposlenost i privrednih aktivnosti", zaključio je ministar.

Mali: Radimo i na rebalansu budžeta za 2021.

Mali je izjavio danas da se radi i na rebalansu i na budžetu za 2021. godinu i dodao da su u predlogu budžeta za 2021. godinu korisnici budžeta dali preko 30 odsto više zahteva nego što ima novca. "To je uvek tako, nikada pregovori nisu laki, svi oni imaju neki svoje ideje iz želje, ali na kraju uvek sednemo i definišemo šta su prioriteti. Nama budžet za 2021. godinu, nakon korone i ove godine treba da bude razvojni, ali i da obezbedi davanja", rekao je Mali. On je dodao da nije važno ko je od korisnika tražio više novca, ali da će se na kraju definisati zajednički prioriteti i sprovesti to kako treba.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja