PRVI PUT KOD NAS

DFC DOLAZI U SRBIJU! Evo šta će nam doneti jedna od najmoćnijih američkih finansijskih organizacija (KURIR TV)

InfoBiz -

Dolazak američke razvojne agencije DFC u Beograd je vest ne samo za srpsku ekonomiju i snažan signal za buduće investiture u region uopšte, saglasni su učesnici emisije “Usijanje” na Kurir televiziji. Prvi put jedna od najmoćnijih američkih finansijskih organizacija, američka razvojna agencija DFC otvoriće svoje predstavništvo u Beogradu, jedinu takvu kancelariju u regionu. Reč je o organizaciji, čiji je godišnji budžet preko 60 milijardi dolara. Ona postoji samo dve godine, osnovao ju je predsedničkim ukazom predsednik Donald Tramp, a očekuje se da će prvi posao u Srbiji biti izgradnja autoputa “Mir” između Niša i Prištine kojim se centralna Srbija povezuje dalje sa Albanijom s obzirom da će se novi autoput nasloniti na već postojeći između Prištine i Tirane.

Finansijska pomoć DFC omogućiće napredak srpske privrede, dolazak investitora i otvaranje novih radnih mesta, a Srbija sa otvaranjem ove kancelarije postaje ekonomski centar Balkana. Vrednost budućih investicija je za sada još u domenu nagađanja, ali ako se zna da su američke kompanije već investirale oko četiri milijarde dolara u Srbiju dolazak DFC-a će ta ulaganja značajno pojačati. Otvaranje kancelarije DFC-a u Beogradu, koju je najavio i njen direktor Adam Boler koji će u ponedeljak u visokoj američkoj delegaciji, prema najavama, doputovati u Beograd gde će provesti četiri dana.

O aspektima i značaju sporazuma u emisiji Usijanje na Kurir televiziji govore Miladin Kovačević, direktor Republičkog zavoda za statistiku, profesor dr Mihajlo Rabrenović, stručnjak za javni menadžment i prof. dr Ljubodrag Savić, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

Kurir.rs/Kurir TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track