NOVI PROJEKTI NA POMOLU:  Siniša Mali sa DFC o projektima iz programa Srbija 2025
Foto: TANJUG / INSTAGRAM SINISA MALI /

NOVI PROJEKTI NA POMOLU: Siniša Mali sa DFC o projektima iz programa Srbija 2025

InfoBiz -

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će na predstojećim sastancima sa visokom delegacijom DFC-a, koja danas dolazi u Beograd, predstaviti naše projekte za finansiranje, sa posebnim naglaskom na program Srbija "2025".

Osim infrastrukturnih projekata, kaže Mali, predmet njihovog interesovanja su mikro, mala i srednja preduzeća, žensko preduzetništvo, kao i poljoprivreda.

"Verujem da ćemo u narednih nekoliko dana konkretizovati dogovor o otvaranju njihove kancelarije u Beogradu, što će biti odličan signal za investitore iz celog sveta", rekao je ministar Mali.

foto: Pink Printscreen

Ističe da je ovo početak implementacije Vašingtonskog sporazuma, koji je potpisan pre malo više od dve nedelje, kao i da to najbolje govori o važnosti koju Srbija i pomenuti sporazum imaju za SAD.

U Ministarstvu finansija kažu da će se sa DFC-om razgovarati o novoj garantnoj šemi koja bi se radila sa DFC-om, finansiranju velikih projekata iz programa Srbija 2025, razvojnom finansiranju i drugim temama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je najavio program za razvoj zemlje do 2025. godine pod nazivom "Srbija 2025", koji je vredan ukupno 14 milijardi evra.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track