Onlajn konferencija: Potencijali međuregionalne saradnje
Foto: Privredna komora Vojvodine

Jake veze AP Vojvodine i Republike Srpske

Onlajn konferencija: Potencijali međuregionalne saradnje

InfoBiz -

U Privrednoj komori Vojvodine održana je onlajn konferencija „ Potencijali međuregionalne saradnje“ na kojoj su učestvovali predsednici Privrednih komora Vojvodine i Republike Srpske sa saradnicima.

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević istakao je da nas sa komorom Srpske vežu ne samo privredne već i prijateljske veze te smo u svetlu pandemije i posledica koje je donela ekonomijama u regionu okrenuti , posebno sada, jedni drugima . Moramo da nastavimo da radimo i pomažemo našim privrednicima , pogotovo onim koji izvoze na druga tržišta. Ne smemo dozvoliti da privreda stane ni u ovakvim uslovima istakao je Vučurević i dodao da su pokazatelji u AP Vojvodini u proteklih sedam meseci dobri, između ostalog i zbog naše industrijske proizvodnje koja je u odnosu na prošlu godinu u plusu za 5, 2 %. I drugi pokazatelji svrstavaju našu regiju među one koje su dobro podnele štetu izazvanu Кovidom-19. Naravno treba istaći i mere Vlade Republike Srbije koje su u više navrata i u raznim segmentima pomogle oporavku privrede.

foto: Privredna komora Vojvodine

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević pozvao je kolege iz Privredne komore Republike Srpske kao i tamošnje privrednike da učestvuju u onlajn formatu na ovogodišnjem Regionalnom poslovnom forumu koji organizujemo 10. novembra. Predsednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić istako je da su u komori Srpske intezivno tokom proteklih meseci radili na informisanju privrednika o mogućim načinima poslovanja i protoku roba preko granica. O konkretnim projektima na kojima komora Republike Srpske radi u ovom terenutku govorila je Dragana Кokot , direktor sektora za ekonomsko- pravne odnose.

foto: Privredna komora Vojvodine

Dogovoreno je da se u narednom periodu putem onlan aktivnosti nastavi razmena informacija oko konkretnih zajedničkih projekata, kao i učešća na onlajn sajmovima i konferencijama dok se ne stvore bolji epidemiološki uslovi . O ekonomskim trendovima u Vojvodini, kao i idejama za zajedničku saradnju sa kolegama iz Srpske govorio je sekretar Udruženja industrije Zoran Trpovski a podatke tokom pandemije iz oblasti usluga- najviše o stanju u turizmu, preneo je sekretar Udruženja usluga Branislav Mamić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track