ODLIČNE VESTI ZA SRPSKI GRAD: Nemački gigant upravo traži radnike i nudi platu od 2.000 evra! Evo ko može da se javi na konkurs
Foto: Profimedia

fabrika počinje sa radom

ODLIČNE VESTI ZA SRPSKI GRAD: Nemački gigant upravo traži radnike i nudi platu od 2.000 evra! Evo ko može da se javi na konkurs

InfoBiz -

Nemački automobilski gigant koji završava izgradnju fabrike u Pančevu raspisao je konkurs za više desetina radnih mesta, a do sledećeg leta, kada će prema najavama početi sa radom, trebalo bi da bude zaposleno 1.100 ljudi.

Od tog broja skoro 500 će biti visokoobrazovano.

Na postavljanju kamena temeljca u severnoj industrijskoj zoni Pančeva, pre nekoliko meseci, najavljeno je da će prosečna neto plata u kompaniji biti i do 1.700 evra. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je tada da će otvaranje fabrike značiti bolji život za ceo južni Banat i da će obezbediti najmanje 450 miliona evra izvoza. Radnicima će prema najavama u početku plata biti 750 evra. Do 2026. plata bi trebalo da bude između 1.900 i 2.100 evra.

Trenutno su na zvaničnom portalu kompanije oglašene pozicije za elektroinženjere, radna mesta u prodaji, proizvodnji i kupovini. Takođe traže programere softvera i hardvera, menadžere projekata i ispitne tehničare.

Sve ove pozicije otvoriće mogućnost za zaposlenje radnika iz čitave Srbije, ali i povratak naših stručnjaka iz cele Evrope.

Kompanija se bavi proizvodnjom električnih motora za automobile, upravljače, pumpe za ulje i motora ventilatora za hlađenje.

Investicija u Pančevu je vredna 180 miliona evra.

(Kurir.rs/Foto:Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track