VUČIĆ NAKON VOJNE VEŽBE NA PEŠTERU: Dalja ulaganja će biti neuporedivo teža zbog kovida (FOTO/VIDEO)
Foto: Kurir TV

POSLEDICE PANDEMIJE

VUČIĆ NAKON VOJNE VEŽBE NA PEŠTERU: Dalja ulaganja će biti neuporedivo teža zbog kovida (FOTO/VIDEO)

InfoBiz -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas nakon vojne vežbe na Pešteru da će situacija oko uticaja korona virusa na ekonomiju biti teška jer će pandemija trajati duže nego što se očekivalo u svetu, a čekanje na vakcinu se odužilo.

Upitan da li se plaši da bi globalne ekonomske posledice pandemije mogle da utiču na dodatna ulaganja i snaženje Vojske Srbije, što je važno za održivost politike vojne neutralnosti, ali i na realizaciju drugih projekata, Vučić je kazao da je nesumnjivo tako.

- Biće neuporedivo teže. Pandemija korona virusa duže traje nego što je bilo ko u svetu mislio. Odužilo se sa vakcinama, a jedino može da se reši vakcinacijom - ukazao je predsednik Srbije.

Vučić je naveo da rastu brojevi, da i kod nas nisu dobri, iako smo mnogo bolji nego neki drugi.

Zbog toga, kako kaže, veoma je ponosan što Srbija gradi toliko bolnica i kliničkih centara i što je doneta odluka o izgradnji kovid bolnica u Beogradu i Kruševcu.

- Sa tih 450 jedinica intenzivne nege spremni smo da prihvatimo sve, da nemamo problema, jer smo u jednom trenutku bili pred pucanjem sistema, iako smo sve bolnice tada pretvorili u kovid bolnice - dodao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:Printscreen/Kurir TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track