MINISTAR MALI KORAK PO KORAK OBJASNIO PRAVILA IGRE: Od danas slanje koverti za "Uzmi račun i pobedi 2020" (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić

pozvao građane da podrže državu u suzbijanju sive ekonomije

MINISTAR MALI KORAK PO KORAK OBJASNIO PRAVILA IGRE: Od danas slanje koverti za "Uzmi račun i pobedi 2020" (FOTO)

InfoBiz -

BEOGRAD - Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi 2020" startuje od danas, izjavio je ministar finansija Siniša Mali i pozvao građane da podrže državu u suzbijanju sive ekonomije.

Mali je rekao da je cilj nagradne igre podizanje svesti građana o tome da se porez mora plaćati, kao i da ih motiviše da traže fiskalni račun za svaki kupljen proizvod.

"Svaki novac koji uđe u budžet koristi se za izgradnju puteva, bolnica, škola, za povećanje plata i penzija, a u ovim uslovima i za suzbijanje krize izazvane kovidom", rekao je Mali, koji je i predsednik Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije.

Pravila nagradne igre, dodaje on, identična su kao i u prethodnim krugovima.

Navodi da je potrebno spakovati u kovertu 10 fiskalnih računa ili 10 slipova, ne starijih od 1. septembra i čija vrednost nije manja od 100 dinara.

Ministar kaže da je prilikom adresiranja dovoljno napisati "Uzmi račun i pobedi 2020" i upisati lične podatke, a potom kovertu ubaciti u najbliže poštansko sanduče.

Pozvao je građane da koverte, zbog epidemiološke situacije, popunjavaju kod kućem, kako se u poštama ne bi pravile gužve.

Slanje koverata je, ističe ministar, besplatno, a o njihovom čuvanju do izvlačenja stara se Pošta Srbije.

Država je kao nagrade obezbedila 60 automobila i 12 stanova u Beogradu, a i ovaj put biće organizovano takmičenje gradova i opština u broju poslatih računa, te će najaktivnije lokalne zajednice podeliti ukupan fond od 180.000 evra za projekte od značaja za njihovu zajednicu.

"Prošla nagradna igra se pokazala veoma uspešnom. Porasla je naplata poreza, kao i broj izdavanja fiskalnih računa, a i anketirani građani rekli su da su zadovoljni efektom nagradne igre", rekao je Mali.

Kako je ranije saopštila Vlade Srbije, prvo izvlačenje očekuje se krajem novembra.

Kada je reč o naplati poreza u prvoj polovini meseca, Mali kaže da će se do kraja dana imati tačan podatak o naplati PDV-a i da će se znati da li je projekcija za ovaj mesec dobra ili ne.

"Za sada, a na osnovu naplate poreza u prvih 14 dana - dobri smo i po planu smo. Danas nam je ključan dan, tako da ću sutra izaći i sa podatkom oko naplate poreza i tada ćemo znati da li smo po planu za okobar ili ne", zaključio je Mali.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track