REGIONALNI POSLOVNI FORUM 10. NOVEMBRA U PRIVREDNOJ КOMORI VOJVODINE
Foto: PKV

REGIONALNI POSLOVNI FORUM 10. NOVEMBRA U PRIVREDNOJ КOMORI VOJVODINE

InfoBiz -

Treći Regionalni poslovni forum uveliko se priprema a njegova realizacija shodno epidemiološkoj situaciji biće u onlajn formatu. Autonomna pokrajina Vojvodina, Skupština ervropskih regija, Privredna komora Vojvodine, Fond Evropski poslovi, i Evropska mreža preduzetništva organizuju forum čiji će plenarni deo biti 10. novembra održan u Privrednoj komori Vojvodine a odmah potom biće organizovani B2B sastanci privrednika u onlajn formatu. Učesnici foruma su eminentne kompanije iz regije , kao i regionalne privredne komore , razvojne agencije i druge institucije koje pružaju podršku za razvoj malih i srednjih preduzeća i poboljšanje ekonomske klime za poslovanje i nove investicije.

Regionalni poslovni forum nudi mogućnost da se iznese i predstavi poslovni potencijal i ideje kao i da se povežu kompanije koje podržavaju razvoj poslovne klime i priliv novih investicija. Sektori koji će ove godine biti predstavljeni su:

- Poljoprivreda i prehrambena industrija - Građevinska industrija - Informacione i komunikacione tehnologije i kreativna industrija

Od 130 prijavljenih učesnika 89 je iz Srbije , kaže predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i ističe da su ove godine, pred nama , u ovakvim epidemiološkim uslovima B2B sastanci privrednika možda i jednostavniji nego ranijih godina kada su oni iz raznih krajeva sveta morali fizički da budu prisutni u Novom Sadu. Sada su sastanci onlajn i dobro je da privreda i u ovakvim uslovima ide napred kaže predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević ističući da se Privredna komora Vojvodine upravo prilagodila epidemiološkim uslovima te smo u poslednja dva meseca imali niz onlajn konferencija sa kolegama iz komora iz svih regiona.

Među zemljama iz kojih su prijavljeni učesnici za forum su Austrija, Albanija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Češka, Francuska, Grča, Crna Gora, Ruska Federacija, Španija, Turska…

foto: PKV

Smatramo da je važno da se Regionalni poslovni forum održi , jer su institucije upravo tu da u ovim trenutcima pomognu privredu, pogotovo onu izvozno orjentisanu kaže Vučurević.

Podsetiću da je 2018 . godine 14 kompanija, učesnica foruma napravilo konkretan posao, prošle godine održano je 60 sastanaka , a posle 40 sklopljena je saradnja.

Svi detalji oko foruma i registovanja za onlajn razgovore B2B dostupni su na stranici rbf.vojvodina.gov.rs kao i www.pkv.rs

Kurir.rs/PKV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track