POHVALA OD NOVOG MINISTRA: Momirović pohvalio rezultate na letu za Njujork
Foto: Dado Đilas

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

POHVALA OD NOVOG MINISTRA: Momirović pohvalio rezultate na letu za Njujork

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović pohvalio je danas rezultat koji je "Er Srbija" ostvarila po popunjenosti kapaciteta za prevoz putnika na letovima do Njujorka, uprkos, ističe, problemima i ograničenjima usled pandemije.

Momirović je u pisanoj izjavi istakao da je taj rezultat ujedno i potvrda strateške opravdanosti odluke državnog vrha, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, koji su, kaže, spasili domaćeg avio-prevoznika sklapanjem partnerstva sa Etihadom.

On je ukazao da prema podacima Međunarodnog aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku za septembar 2020. godine, „Er Srbija“ deli prvo mesto sa holandskom avio-kompanijom KLM po popunjenosti kapaciteta letova.

Takođe, srpska kompanija se nalazi na vrhu liste i kada je u pitanju tačnost saobraćaja, odnosno poletanje aviona do 15 minuta od planiranog vremena polaska.

"Ovi podaci, koje je juče objavila kompanija Er Srbija govore o tome kako je moguće iskoristiti krizu i sa malo hrabrosti i vere u sopstvene mogućnosti, preuzeti rizik i ostvariti dobre poslovne i profesionalne rezultate", naveo je Momirović.

Ističe da avio-kompanije širom sveta prolaze kroz najteži period u svom radu i dodao da je kriza pogodila i Er Srbiju.

"Uprkos problemima i ograničenjima, uprkos globalnoj pandemiji, menadžment i letačko osoblje kompanije Er Srbija su bili oslonac otadžbine u borbi protiv korone, preuzevši na sebe veliku odgovornost", rekao je Momirović.

Podsetio je da je obavljeno stotine letova, kako bi se prevezli medicinska oprema i medicinski radnici tokom pandemije, a prevezeno je, dodaje, i na hiljade naših državljana u Srbiju, kao i stranih državljana u njihove zemlje.

Momirović ističe da će država nastaviti da pruža svu moguću podršku "Er Srbiji", ne samo zato što je kompanija od nacionalnog interesa, već i zbog svojih rezultata, kvaliteta i oslonca koji je predstavljala tokom kriznih meseci.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track