SINIŠA MALI NA SASTANKU SA IZABEL MORI: Srbija spremno dočekala pandemiju korona virusa
Foto: Tanjug/Nikola Anđić

POSEVEĆENI SARADNJI SA ŠVAJCARSKOM

SINIŠA MALI NA SASTANKU SA IZABEL MORI: Srbija spremno dočekala pandemiju korona virusa

InfoBiz -

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas na sastanku sa predsednicom Nacionalnog veća Švajcarske Кonfederacije Izabel Mori, da je Srbija spremno dočekala pandemiju korona virusa sa javnim dugom ispod 52 odsto BDP-a, suficitom u budžetu, i ubrzanim privrednim rastom.

"Rezultat mera je najbolji rezultat po visini privrednog rasta u Evropi", rekao je Mali i dodao "da je izazov naredna 2021. godina", s obzirom na to da sve zavisi od situacije sa epidemijom.

Kako je saopštilo ministarstvo, Mali je rekao da je Srbija "apsolutno posvećena saradnji na zajedničkim projektima" sa Švajcarskom, kao i da se u velikom delu ti projekti odnose na neophodne reforme, što je, kako je naveo, za Vladu jedan od najvažnijih ciljeva.

On je dodao da se to pre svega odnosi na projekat koji se tiče korporativnog finansijskog izveštavanja, zatim podizanja kapaciteta Sektora za upravljanje fiskalnim rizicima u Ministarstvu finansija, projekat reforme finansija na lokalnom nivou, jačanje kapaciteta Poreske uprave, kao i da se Srbija ugleda na Švajcarsku u uvodjenju dualnog obrazovanja.

Izabel Mori je pohvalila nizak udeo javnog duga Srbije u BDP-u i dodala da je važno što je upravo zbog toga država mogla brzo da reaguje sa ekonomskim merama za podršku privredi, dodajući da su "rezultati Srbije u tom smislu impresivni", i da i Švajcarska pomaže svojim preduzećima koja imaju poteškoće u poslovanju tako što im pokriva najveći deo plate.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track