Najnovije vesti

MINISTAR MALI U SKUPŠTINI SRBIJE: Imamo najmanji pad u Evropi, učešće javnog duga u BDP neće preći 60 odsto
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

obrazlaže predlog rebalansa budžeta

MINISTAR MALI U SKUPŠTINI SRBIJE: Imamo najmanji pad u Evropi, učešće javnog duga u BDP neće preći 60 odsto

Biznis

Ministar finansija Siniša Mali rekao je danas da deficit od 483 milijarde dinara predviđen rebalansom budžeta za 2020. apsolutno ne ugrožava makroekonomsku stabilnost.

Obrazlazući predloženi rebalans budžeta za 2020. u Skupštini Srbije, Mali je rekao da učešće javnog duga u BDP-u neće preći 60 odsto.

"To znači da smo apsolutno u stabilnom finansijskom pložaju. Imamo najmanji pad u Evropi i to govori koliko su bile opravdane mere koje smo primenili", naveo je Mali.

On je rekao da je rebalansom budžeta, drugim po redu u ovoj godini, osim završetka i opremljanja dve kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu za šta je predviđeno devet milijardi, planirano i ulaganje u druge zdravstvene ustanove.

Tako je naveo ulaganja u Institut za majku i dete, GAK "Narodni front", "Tiršovu", Institut za infektivne i tropske bolesti, ali i opšte bolnice i domove zdrvlja širom Srbije.

Ministar finansija je rekao da je rebalans budžeta usmeren na dodatno ojačavanje kapaciteta u zdravstvu kako bismo se na pravi način izborili sa epidemijom korona virusa.

Pozvao je poslanike da podrže taj vladin predlog i isplatu 10.000 evra jednokratne pomoći za zaposlene u zdravstvu kao podršku za predani rad u uslovima borbe protiv korona virusa.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...