SRBIJA POTPISALA 20 UGOVORA ZA DOLAZAK STRANIH INVESTITORA Vučić: Kamen temeljac za Tojo tajers u Inđiji u decembru
Foto: Kurir Printscreen

jedino tako možemo da se borimo

SRBIJA POTPISALA 20 UGOVORA ZA DOLAZAK STRANIH INVESTITORA Vučić: Kamen temeljac za Tojo tajers u Inđiji u decembru

InfoBiz -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je država ove godine potpisala preko Razvojne agencije Srbije 20 ugovora za dolazak stranih investitora u vrednosti od 1,7 milijardi evra i najavio da će već u prvoj polovini decembra biti postavljen kamen temejac za dolazak japanske kompanije Tojo tajers u Inđiji.

Vučić je rekao da su se investitori obavezali na osnovu tih ugovora da će zaposliti 6.815 radnika, što je dvostruko manji broj radnika nego 2019, ali je više nego dvostruko više u novcu.

Toi takođe znači, kaže predsednik, da sve više prelazimo sa investicija koje zapošljavaju fizičku radnu snagu na investicije u kojima nam dolaze tehnološki razvijenije kompanije.

"Najveći problem nam je nedostatak visoko tehnoloških kompanija, koje ovako uspevamo da nadoknadimo", naglasio je Vučić.

Pozvao je i RAS i ministarku privrede Anđelku Atanasković da se bore za što veći dolazak takvih kompanija.

Istakao je da jedino tako možemo da se borimo - velikim investicijama u vreme pandemije kada se ponovo zaključavaju evropske zemlje i kada postoji manja potražnja za našom industrijskom proizvodnjom.

"Obavljamo pregovore sa predstavnicima različitih stanih kompanija, najviše nemačkih i japanskih, i očekujemo dolazak u Srbiju značajnog broja njih", kazao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track