Najnovije vesti

NEDIMOVIĆ NAJAVIO PRVI ATLAS PREHRAMBENE INDUSTRIJE SRBIJE: Sazrelo je vreme da se ova industrija nađe u našem fokusu
Foto: Printscreen

NEDIMOVIĆ NAJAVIO PRVI ATLAS PREHRAMBENE INDUSTRIJE SRBIJE: Sazrelo je vreme da se ova industrija nađe u našem fokusu

Biznis

BEOGRAD - Sazrelo je vreme da se prehrambena industrija nađe u našem fokusu, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i najavio da će ministarstvo koje vodi u narednom periodu napraviti prvi atlas prehrambene industrije Srbije i doneti uredbu koja se tiče novih tehnologija.

On je na panelu Jačanje privrede-nacionalni brendovi i inovacije u okviru Re samita koji su organizovali Adria medija grupa i Privredna komora Srbije objasnio da je donošenje uredbe o novim tehnologijama motivisano time što su zastarele tehnologije, pored nedostatka radne snage i neophodnog smanjenja troškova, glavni problemi ove grane.

- Uredbom nećemo vezivati ljude za broj novozaposlenih nego isključivo za primenu novih tehnologija. Ideja nam je da će investitor koji bude želeo da investira, a izlazi iz okvira IPARD- a na primer kada je reč o velikom investitoru, imati mogućnost da se za prerađivačke kapacitete prijavi kod države, pri čemu ga nećemo vezivati za broj novozaposlenih, objasnio je Nedimović.

Kada je reč o atlasu prehrambene industrije, čiju izradu je najavio, rekao je da to neće rešiti nijedan problem, ali ćemo bar znati šta imamo a šta ne.

"Znaćemo recimo koliko u svakom delu naše zemlje imamo skladišnih kapaciteta, koliko silosa, koji su im kapaciteti, ko njima pledira i na osnovu toga znaćemo gde nam čega fali. Silosi su samo primer, a tako ćemo imati pregled i u ostalim oblastima", naveo je Branislav Nedimović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...