Najnovije vesti

DRŽAVA IZDVAJA MILIJARDE ZA POMOĆ: Atanasković najavila veliki paket podrške za celokupnu SRPSKU PRIVREDU
Foto: Youtube Printscreen

budžet

DRŽAVA IZDVAJA MILIJARDE ZA POMOĆ: Atanasković najavila veliki paket podrške za celokupnu SRPSKU PRIVREDU

Biznis

Ministarka privrede Anđelka Atanasković izjavila je da će najveći deo budžeta ministarstva za narednu godinu biti usmeren na programe podrške privredi za nove investicije i pomoć preduzetnicima koji će nastaviti pozitivno da utiču na rast BDP-a.

Atanasković je za RTS navela da se nastavlja podrška ka velikim investicijama, razvoju preduzetništva i unapređenju poslovne infrastrukture.

- Ne smemo zaboraviti da borba protiv kovida-19 i dalje traje i da pored borbe za svaki ljudski život i za suzbijanje zaraze moramo da vodimo računa i o ekonomiji - naglasila je ministarka privrede.

Dodaje da je cilj Ministarstva privrede u narednom periodu brži oporavak kako bi Srbija zadržala dobre ekonomske rezultate.

- Morali smo jednu stavku da stavimo u budžet kako bismo mogli da pomognemo svim tim malim privatnim preduzećima i preduzetnicima. Za tu pomoć je izdvojeno više od 160 milijardi dinara - objašnjava Atanasković.

Ministarka je dodala da će paket pomoći pokriti celokupnu privredu, a ne samo najugroženije sektore.

- Moraće da pokrije celokupnu privredu. Najverovatnije ćemo sesti i odlučivati po prioritetima kako budu stizale prijave - objašnjava ministarka.

Dodaje i da se radi na privlačenju novih investicionih partnera i da moramo iskoristiti šansu i privući velike kompanije za koje se očekuje da će preseliti svoju proizvodnju sa udaljenih tržišta bliže matičnim zemljama.

Ocenjuje i da je Srbija jedna od retkih zemalja koje su uspele da sačuvaju radna mesta i da pomognu privrednim subjektima da ostanu likvidni u vreme pandemije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...