DRŽAVA IZDVAJA MILIJARDE ZA POMOĆ: Atanasković najavila veliki paket podrške za celokupnu SRPSKU PRIVREDU
Foto: Youtube Printscreen

budžet

DRŽAVA IZDVAJA MILIJARDE ZA POMOĆ: Atanasković najavila veliki paket podrške za celokupnu SRPSKU PRIVREDU

InfoBiz -

Ministarka privrede Anđelka Atanasković izjavila je da će najveći deo budžeta ministarstva za narednu godinu biti usmeren na programe podrške privredi za nove investicije i pomoć preduzetnicima koji će nastaviti pozitivno da utiču na rast BDP-a.

Atanasković je za RTS navela da se nastavlja podrška ka velikim investicijama, razvoju preduzetništva i unapređenju poslovne infrastrukture.

- Ne smemo zaboraviti da borba protiv kovida-19 i dalje traje i da pored borbe za svaki ljudski život i za suzbijanje zaraze moramo da vodimo računa i o ekonomiji - naglasila je ministarka privrede.

Dodaje da je cilj Ministarstva privrede u narednom periodu brži oporavak kako bi Srbija zadržala dobre ekonomske rezultate.

- Morali smo jednu stavku da stavimo u budžet kako bismo mogli da pomognemo svim tim malim privatnim preduzećima i preduzetnicima. Za tu pomoć je izdvojeno više od 160 milijardi dinara - objašnjava Atanasković.

Ministarka je dodala da će paket pomoći pokriti celokupnu privredu, a ne samo najugroženije sektore.

- Moraće da pokrije celokupnu privredu. Najverovatnije ćemo sesti i odlučivati po prioritetima kako budu stizale prijave - objašnjava ministarka.

Dodaje i da se radi na privlačenju novih investicionih partnera i da moramo iskoristiti šansu i privući velike kompanije za koje se očekuje da će preseliti svoju proizvodnju sa udaljenih tržišta bliže matičnim zemljama.

Ocenjuje i da je Srbija jedna od retkih zemalja koje su uspele da sačuvaju radna mesta i da pomognu privrednim subjektima da ostanu likvidni u vreme pandemije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track