SVE SPREMNO ZA POČETAK RADOVA: Uskoro počinje izgradnja auto-puta od Beograda do Sarajeva
Foto: Printscreen Kurir TV

veliki projekat

SVE SPREMNO ZA POČETAK RADOVA: Uskoro počinje izgradnja auto-puta od Beograda do Sarajeva

InfoBiz -

Ministar komunikacija i transporta u Savetu ministara BiH Vojin Mitrović izjavio je da na proleće počinje izgradnja auto-puta Sarajevo-Beograd.

Prema njegovim rečima, kad su u pitanju deonice koje spajaju Beograd, Tuzlu i Sarajevo postoji problem koji je u vezi sa uređenjem BiH i načinom njenog funkcionisanja.

- Ovo je auto-put koji ide od Kuzmina, preko Rače, Bijeljine, Brčkog, a onda imamo problem spajanja sa Tuzlom i Sarajevom - rekao je Mitrović.

Precizirao je da je trasa koja ide od Rače preko Bijeljine, Brčkog i prema Vukosavlju u dobroj realizaciji i da na proleće počinje izgradnja puta od Rače ka Bijeljini.

Govoreći o deonicama puta prema Tuzli i Sarajevu, Mitrović podseća da postoje različite ideje - da se od Tuzle radi auto-put ili brza cesta prema Brčkom koja bi spojila Tuzlu sa auto-putem Sarajevo-Beograd, a druga je varijanta da put ide od Tuzle prema Žepču.

- Što se tiče drugog dela, od Sarajeva prema Vardištu, delimično je ta trasa definisana, ali ipak nije dovoljno urađeno. Problem su sredstva i samo definisanje trase - rekao je Mitrović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track