DIREKTOR ANTIĆ: Uskoro gradnja još tri mosta na Moravskom koridoru
Foto: Printscreen Tanjug

počinje da se gradi do 7. januara

DIREKTOR ANTIĆ: Uskoro gradnja još tri mosta na Moravskom koridoru

InfoBiz -

ĆIĆEVAC - Direktor Koridora Srbije Aleksanda Antić najavio je danas da će na Moravskom koridoru do 7. januara početi da se grade još tri mosta.

"Dobijene su dozvole, 10. decembra, za još tri mosta na ovoj deonici (Pojate - Kruševac) i već danas će početi neke pripremne aktivnosti. I do 7. januara bi trebalo da počnu da se grade sva tri mosta", rekao je Antić.

On je zajedno sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom građevinarstva Tomislavom Momirovićem obišao kod Chićevca radove na izgradnji mosta preko Jovanovačke reke i pruge koji će biti dug skoro 500 metara.

Tom prilikom je izrazio veliku zahvalnost premijerki Brnabić što je došla na gradilište Moravskog koridora, jer je to je veliki podstičaj za sve koji rade na tom poslu.

Ovaj projekat je veoma važan za Srbiju i važno je da damo sve od sebe da uhvatimo rokove koji su definisani za realizaciju ovog projekta, ocenio je on.

"Sad se nalazimo na lokaciji na kojoj se gradi most preko železničke pruge Beograd-Niš i Jovanovačke reke. Reč je o mostu dužine 496 mretara. Radovi su počeli 12. novembra u skladu sa dinamikom", kazao je Antić.

Izvode se i pipremni radovi na dvadesetom kilometru na obilanici oko Kruševca u dužini od dva kilometra na ovoj trasi i ti radovi, podseća, počeli su 1. decembra.

"Radimo žestoko i ubrzano. Imali smo ministar Momirović i ja čitav niz sastanaka sa ljudima iz Behtel - Enke kako bi određena kašnjenja koja smo zatekli na sektoru 1 smanjili i vratili projekat u rokove. Imamo snažznu podršku svih koji učestvuju u projektu od lokalne samouprave, predsednice vlade Brnabić do predsednika Alkeksandra Vučića lično”, podvukao je Antić.

Antić je naveo da je oko 450 radnika trenutno angažovano na različitim delovima deonice i da će se kako radovi budu naoredovali taj broj povećavati.

Više od 60 odsto radnika su naši državljani, a Behtel - Enka trenutno angažovala 20 naših firmi sa oko 120 zaposlenih, dodao je direktor Koridora Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track