MOMIROVIĆ U KONTROLI: Ubrzani radovi na izgradnji novog mosta na Savi kod Šapca
Foto: Tanjug/ Tara Radovanović

nadoknađeno kašnjenje

MOMIROVIĆ U KONTROLI: Ubrzani radovi na izgradnji novog mosta na Savi kod Šapca

InfoBiz -

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović kontrolisao je danas radove na izgradnji novog mosta na Savi kod Šapca, u okviru budućeg auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, i istakao da su ubrzani radovi i nadoknađeno kašnjenje.

Trenutna realizacija radova na mostu, koji će biti dug oko 1,3 kilometra, iznosi 28 odsto, što je za dva procenta više nego što je planirano do kraja godine.

Tomislav Momirović
foto: Tanjug/ Tara Radovanović

"Realizacije radova na mostu ide ispred planirane, postigli smo bolje rezultate nego što smo očekivali. Uspeli smo da neka kašnjenja iz prošlosti nadokandimo i da konačno ovaj projekat stavimo u pravi kolosek", rekao je Momirović novinarima.

Moramo da završimo ovaj projekat u predviđenim rokovima i pre toga, poručio je Momirović.

Tomislav Momirović
foto: Tanjug/ Tara Radovanović

Ranije je najavljeno da će gradnja mosta biti završena krajem 2022. godine.

Zahvalio je direktoru Koridora Srbije Aleksandru Antiću jer je, kako je rekao, dao odlučujući doprinos da se taj projekat vrati "na pravi kolosek".

"Ovaj projekat spada u plan razvoja Srbija 2025 koji je promovisao predsednik Republike i mi moramo da ga završimo u predviđenim rokovima, a ako je to moguće i pre toga. Daćemo sve od sebe i ne smemo da stanemo do 31. decembra, niti da počnemo ni dan posle 4. januara ponovo sa radovima. Sve vreme moramo da radimo svaki dan, i vikendom", naveo je Momirović.

Tomislav Momirović
foto: Tanjug/ Tara Radovanović

Istakao je da će taj putni pravac spojiti tri velika grada, Rumu, Šabac i Loznicu i izrazio očekivanje da će tu veliki broj stranih investitora otvoriti svoja predstavništva.

Ministar ističe da će se zahvaljujući tome otvoriti veliki broj novih radnih mesta.

Tomislav Momirović
foto: Tanjug/ Tara Radovanović

Momirović navodi da moramo da nastavimo sa velikim javnim investicijama kako bi se održala ekonomija i dostigao predviđeni rast BDP od šest odsto u 2021. godini.

"Srbija će i u ovim teškim okolnostima ići napred i biti vodeća zemlja", poručio je Momirović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track