MINISTAR MOMIROVIĆ: Dokapitalizacija Er Srbije pitanje nacionalnog dostojanstva
Foto: Ana Paunković

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

MINISTAR MOMIROVIĆ: Dokapitalizacija Er Srbije pitanje nacionalnog dostojanstva

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas da je dokapitalizacija avio kompanije "Er Srbija" bila pitanje nacionalnog interesa i dostojanstva, da se, kaže, u najtežim vremenima za avio-saobraćaj podrži to preduzeće.

Momirović je istakao da na godišnjem nivo "Er Srbija" državi donosi mnogo novca, zaslužna je za dolazak velikog broja stranih turista u našu zemlju, kao i za dolazak Vansija na beogradski aerodrom "Er Srbija je donela mnogo novca državi i pitanje je nacionalnog dostojanstva da u ovim vremenima koji su najteži za avio saobraćaj mi njih podržimo i dokapitalizujemo", rekao je Momirović.

Istakao je da nakon dokapitalizacije očekuje da će Er Srbija nastaviti da donosi benefite građanima i srpskoj privredi, ali i da će u ovim teškim okolnostima uspeti da se raširi i pokrije segment tržišta koje će druge kompanije napustiti.

"Očekujem da će za godinu ili dve biti jedna od vodećih kompanija, ne samo u regionu nego i šire", naglasio je Momirović.

Poručio je i da nijedna ozbiljna država nije tokom pandemije ostavila svoje nacionalne avio prevoznike "na cedilu", te da, ističe, to nije učinila ni Srbija.

Momirović je podsetio i da je Er Srbija odigrala bitnu ulogu tokom pandemije virusa krona kada je dovezla naše građane sa različitih svetskih destinacija, kao i medicinsku opremu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track