JTI učvrstio poziciju najboljeg poslodavca dobijanjem priznanja „Top Employer“
Foto: Promo

JTI učvrstio poziciju najboljeg poslodavca dobijanjem priznanja „Top Employer“

InfoBiz -

Izuzetni uslovi za zaposlene, kontinuirano ulaganje u njihov profesionalni rast i razvoj, kao i briga o njihovom zdravlju i blagostanju, je ono što Japan Tobacco International (JTI) izdvaja od ostalih kompanija. Upravo zbog toga, ova kompanija je šesti put zaredom dobila Top Employer sertifikat, kao jedan od najboljih poslodavaca u Srbiji i svetu.

Milena Rajić, direktorka Odeljenja za zaposlene i korporativnu kulturu, izjavila je: „U nesigurnim vremenima koje je donela pandemija, fokus nam je bio na stvaranju sigurnog okruženja i pružanju najboljih mogućih uslova našim zaposlenima. Bilo je važno da ljudi znaju da nisu sami, već da su deo jednog velikog tima. Počastvovani smo ovim priznanjem i nastavićemo da osluškujemo želje i potrebe naših zaposlenih, i pružamo im mogućnosti da napreduju u svojoj karijeri, i da ujedno ostanu dosledni sebi“.

„Uprkos izazovnoj godini koju smo doživeli, JTI je ostao posvećen strategiji ulaganja u svoje zaposlene. Sa ponosom objavljujemo ovogodišnje dobitnike i čestitamo organizacijama koje su sertifikovane kroz program Top Employers instituta“, rekao je Dejvid Plink, izvršni direktor Top Employers instituta.

Ovaj prestižni holandski institut dodeljuje sertifikate kompanijama na osnovu rezultata o najboljim praksama u oblasti ljudskih resursa. Sertifikovane kompanije moraju da ispune vrlo striktne kriterijume, uključujući: razvoj radnog okruženja, strategiju pronalaženja talenata, raznolikost i inkluzivnost, razvoj liderskih sposobnosti, mogućnosti za dalje učenje i razvoj, i druge.

Najveći poslodavac u industriji

Japan Tobacco International (JTI) je najveći poslodavac u duvanskoj industriji budući da od polja duvana, preko fabrike u Senti, i kancelarije u Beogradu pa do prodavnica širom zemlje angažuje 3,000 ljudi. Jedan je od pet najvećih poreskih obveznika sa 2,6 milijarde dolara uplaćenih u budžet od 2006. Jedina je inostrana kompanija koja otkupljuje domaći duvan, i ujedno najveći proizvođač duvana u Srbiji. Dobitnik je priznanja Virtus koje se dodeljuje za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje. Od kupovine fabrike u Senti 2006. godine, kompanija JTI je utrostručila udeo na tržištu, istovremeno izvozeći cigarete na tržišta Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske i Albanije, i duvana u EU.

Ulaganje u novi prostor vredno 3 miliona evra

O tome da je JTI jedan od najboljih poslodavaca u Srbiji govori i činjenica da kompanija, čak i u uslovima poslovanja koje je donela pandemija, nastavlja da ulaže u zadovoljstvo i razvoj svojih zaposlenih. Početkom godine, JTI je izdvojio čak 3 miliona evra za novi poslovni prostor u jednoj od najmodernijih poslovnih zgrada na Novom Beogradu – Navigator Biznis centar 2. Ova investicija omogućiće zaposlenima da svoje dnevne aktivnosti obavljaju u modernom prostoru otvorenog tipa, u skladu sa najnovijim tehnološkim trendovima. Novi prostor nudi idealne uslove za razmenu ideja i timski rad, ali isto tako pruža mogućnost zaposlenima da koriste male konferencijske sale ili privatne radne stanice, čime je obezbeđen balans između privatnog i zajedničkog prostora.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track