STIGLA POTVRDA IZ FRANCUSKE ZA METRO: Poznato kad tačno počinju radovi na izgradnji prve linije MAKIŠ POSTAJE OGROMNO GRADILIŠTE
Foto: Instagram Printscreen, Siniša Mali

druga linija 2022.

STIGLA POTVRDA IZ FRANCUSKE ZA METRO: Poznato kad tačno počinju radovi na izgradnji prve linije MAKIŠ POSTAJE OGROMNO GRADILIŠTE

InfoBiz -

Izgradnja metroa u Beogradu počeće u novembru, najavio je danas u Lionu ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon razgovora sa čelnicima francuske projektantske kuće "Ežis".

- Upravo smo završili razgovor i mogu definitivno da potvrdim da ćemo u novembru krenuti radove na izgradnji metroa. Vrlo brzo krećemo u izgradnju prve linije, a posle toga 2022. krećemo u izgradnju druge linije. Za sedam godina Beograd će imati metro, najbolji u ovom delu Evrope, bolji nego u Sofiji i Bukureštu - rekao je ministar Momirović.

Ministar je ocenio da je Radna grupa koju predvodi ministar finansija Siniša Mali tim koji će završiti taj projekat u narednom periodu.

- Metro više nije san. Metro svakim danom postaje realnost i sve smo bliži njemu. Mislim da će ljudi vrlo brzo videti prve aktivnosti na Makiškom polju - rekao je Momirović.

Ministri Siniša Mali i Tomislav Momirović, kao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, sastali su se danas u Lionu sa Oliverom Buvarom, generalnim direktorom kompanije "Ežis" koja projektuje beogradski metro.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track