MALI NAJAVIO: Prijave građana za isplatu 60 evra biće do kraja aprila
Foto: Kurir

najava

MALI NAJAVIO: Prijave građana za isplatu 60 evra biće do kraja aprila

InfoBiz -

Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas da će krajem aprila početi prijava građana za pomoć od ukupno 60 evra koja će im biti isplaćena u ovoj godini u okviru trećeg paketa mera.

On je na konferenciji za novinare sa premijerkom Anom Brnabić, na kojoj je predstavljen treći paket pomoći privredi i građanima, rekao da će krajem aprila biti otvoren kol centar za prijave koje će moći da se proslede i putem interneta za pomoć od po 30 evra u maju i u novembru.

Objasnio je da će se građani istovremeno prijaviti za obe uplate.

Podsetio je da je prošle godine u okviru prvog paketa pomoći svim punoletnim građanima koji su se prijavili isplaćeno po 100 evra, a da se u 2021. ide sa isplatom još 60 evra svakom punoletnom građaninu.

Sinisa Mali
foto: Printscreen Instagram

Naveo je da je prošle godine pomoć od 100 evra isplaćena za 6.118.911 građana.

Mali je najavio da, pored toga, penzioneri mogu da računaju i na još 50 evra pomoći, što je sa 60 evra namenjenih svakom građaninu, ukupno 110 evra.

- Želimo da penzionerima dodatno pomognemo do kraja godine - kaže Mali.

Naveo je da je trećim paketom mera podrške država pokrila potrebe i građana i privrede, uz dodatnu podršku najugroženijim sektorima - turizmu, ugostiteljstvu i autobuskim prevoznici.

- Sve aspekte onoga što smatramo da je važno pokrili smo u trećem paketu pomoći. Vodeći borbu na dva fronta imamo novca i sposobnosti da sprovodimo odgovornu ekonomsku politiku koja je usmerena ka zaposlenima u privatnom sektoru i ka građanima - rekao je Mali.

Naveo je da je čuo kometare jednog ekonomiste da država deli narodne pare.

- Podsetiću vas, narodne pare su bile i 2008. godine. Ne sećam se da je dobio jedan dinar bilo koji zaposleni, a mogu da vam navedem pojedince koji su se obogatili u mejduvremenu. Ovo jeste narodni novac. Ni na koji način ne ugrožavamo makroekonomsku stabilnost - poručio je Mali.

Naglasio je da se država bori herojski kad je vakcinacija u pitanju i staje iza građana i privrede, da po tome Srbija može da bude primer drugima i da Srbija pobeđuje i u ekonomiji i u vakcinaciji.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track