ZGRADA BIGZ-a DOBILA NOVOG VLASNIKA: Ista kompanija prethodno kupila još dve znamenitosti Beograda
Foto: Nebojša Mandić

sledi rekonstrukcija

ZGRADA BIGZ-a DOBILA NOVOG VLASNIKA: Ista kompanija prethodno kupila još dve znamenitosti Beograda

InfoBiz -

Marera Real Estate Partners kupila je zgradu BIGZ-a.

Reč je o kompaniji koja će obnoviti i zgradu Beograđanke.

- Nakon hvaljene transformacije bivše fabrike Beko u današnji Kalemegdan biznis centar i paralelno sa pretvaranjem Palate Beograd u najmodernije kancelarijske prostore Marera započinje novi projekat sa kompanijom "Aleksandar gradnja". Firma MPP BIGZ u kojoj obe strane imaju po 50 odsto učešća novi je vlasnik BIGZ-a - navode iz kompanije.

Kako je u pitanju antologijsko delo srpske moderne arhitekture, kompanija će tesno sarađivati sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture grada Beograda na očuvanju autentičnog izgleda projekta Dragiše Brašovana.

- Monumentalno zdanje ima više od 40.000m2 od čega je nešto preko polovine upotrebnog prostora usled impresivno projektovanih hodnika i stepenišnih zona. Što se tiče dizajna kancelarijskog prostora, srpsko tržište uveliko prepoznaje Mareru po savremenosti, inovacijama i funkcionalnosti najvišeg nivoa. Ulazak u ovaj projekat sa "Aleksandar gradnjom" doprineće efikasnosti njegove realizacije, a ujedno otvara vrata novim saradnjama i partnerstvima - izjavila je direktorka kompanije Milana Srećkov.

Na domaćem tržištu nekretnina, prema njenim rečima, kancelarijski segment je daleko od zasićenog i tu vide prostor za nove investicije.

- Nastavićemo da širimo naš portfolio objekata komercijalne namene kako samostalno tako i u partnerskim odnosima - navode iz kompanije.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track