Najnovije vesti

PUTARINA I ZVANIČNO POSKUPELA: Odlukom Vlade Srbije ubuduće skuplja vožnja do Dimitrovgrada i Čačka
Foto: Marina Lopičić

nove cene

PUTARINA I ZVANIČNO POSKUPELA: Odlukom Vlade Srbije ubuduće skuplja vožnja do Dimitrovgrada i Čačka

Biznis

Vlada Srbije odobrila je na današnjoj sednici nove cene putarina koje su veće za 1,8 odsto.

Tako će za vozila A kategorije putarina na deonici Beograd-Dimitrovgrad i Beograd-Čačak biti povećana za 10 dinara dok na deonicama Beograd-Šid i Beograd-Subotica ostaje nepromenjena, a slično je i za druge kategorije vozila.

- Reč je o redovnom postupku usklađivanja putarina sa inflacijom - navodi se u saopštenju s današnje sednice.

Na sednici je usvojen Program korišćenja dotacija namenjenih za projekte podrške porodici, jačanju položaja žene u društvu, merama populacione politike i unapređenju demografske slike u 2021. godini.

Program je namenjen motivaciji mladih za ostanak u zemlji, poboljšanju i unapređenju kvaliteta života ove populacije i jačanju položaja žena u društvu, što podrazumeva sprovođenje svih aktivnosti u cilju prevencije nasilja nad ženama.

Vlada je danas usvojila i Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije o trgovini žitaricama, kako bi se putem Međunarodnog žitarskog saveta (IGC) kao međuvladine organizacije pospešila međunarodna saradnja u trgovini žitaricama i pružio doprinos stabilnosti tržišta, kao i unapređenju svetske bezbednosti u oblasti hrane.

- Na taj način promoviše se transparentnost tržišta hrane i koordinacija aktivnosti politike, kao odgovor na nesigurnost ovog tržišta - navedeno je u saopštenju.

Vlada je usvojila i uredbu o proglašenju spomenika prirode "Kalemegdanski rt" čime će ta posebna prirodna retkost biti zaštićena na značajno većoj površini.

Ovim aktom postiže se zaštita biodiverziteta i geodiverziteta, posebno ekološki značajnog područja i obezbeđuju afirmacija, prezentacija i korišćenje ovog prostora na principima održivog razvoja, što je ujedno interes, kako lokalne, tako i šire društvene zajednice.

- Na jednom prostoru nalaziće se specifično kulturno i prirodno nasleđe koje će istovremeno činiti i raznovrsniju turističku ponudu u odnosu na druge delove grada - navedeno je u saopštenju sa sednice Vlade Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...