PREMIJERKA ANA OBIŠLA NAPLATNU RAMPU U VRČINU: Uskoro naplata struje za punjenje, ali putarina manja 13 odsto
Foto: Printscreen

za električna i hibridna vozila

PREMIJERKA ANA OBIŠLA NAPLATNU RAMPU U VRČINU: Uskoro naplata struje za punjenje, ali putarina manja 13 odsto

InfoBiz -

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić najavila je danas da će biti izmenjen zakon kako bi počelo da se naplaćuje punjenje vozila na struju na elektropunjačima i navela je da su Putevi Srbije pokrenuli incijativu da se za 13 odsto smanji putarina za električna i hibridna vozila.

"Subvencionišemo električna vozila, radimo izmene i dopune Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara da bi mogli da napalćujemo punjenje iz elektropunjača", rekla je Brnabić na tokom obilaska naplatne stanice "Beograd" u Vrčinu, gde je pušten u rad punjač za električne automobile.

Ona je napomenula da nema razloga da punjenje na elektropunjačima bude besplatno, što je sada slučaj, dok ostali vozači plaćaju gorivo.

"Naplaćivaćemo, ali ćemo davati dodatne podsticaje. Putevi Srbije su predložili i to je fenomenalna inicijativa da za 13 odsto smanjimo putarinu za električna ili hibridna vozila sa elektronskom naplatom, zato što je za toliko manje zagađenje ili i nesto više. Dajemo subvencije jer želimo da ljudi polako prelaze na ovaj vid vozila", rekla je Brnabić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track