ZA 15-20 DANA SPORAZUM O GRADNJI NEMAČKE FABRIKE U VALJEVU: Sve što decenijama nije ulagano, biće uloženo u naredne 3 godine
Foto: S.S.

predsednik vučić najavio

ZA 15-20 DANA SPORAZUM O GRADNJI NEMAČKE FABRIKE U VALJEVU: Sve što decenijama nije ulagano, biće uloženo u naredne 3 godine

InfoBiz -

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u narednih 15 - 20 dana, ukoliko kovid dozvoli, biti potpisan sporazum o izgradnji fabrike u Valjevu jedne nemačke kompanije i poručio da sve što decenijama nije ulagano u taj grad, biće uloženo u naredne dve, tri godine.

Vučić je istakao da će sporazum o gradnji fabrike biti potpisan sa "cenjenom nemačkom kompanijom", u kojoj će prosečna neto plata biti oko 1.000 evra.

Dodao je da se zatim nada i drugoj velikoj farbici u Valjevu.

"Mislim da su oni blizu te odluke i nadam se da ćemo za mesec dana moći i o tome da govorimo", rekao je Vučić.

Aleksandar Vucic, obilazak radova, izgradnja saobracajnice, Iverak-Lajkovac
foto: Tanjug Printscreen

Predsednik je poručio da će u naredne dve, tri godine u Valjevo biti uloženo ono što decenijama nije.

"To su strateške stvari, govorim o dovođenju transportnog gasa, centralnog gasovoda, za šta je potrebno 29 miliona evra", rekao je Vučić.

Uz gasifikaciju Valjeva, biće izgrađena kanalizaciona infratsrutkura, uz tri prečistača, što je, kako je rekao, potpuno novi životni standard.

"Od zaostale zemlje, postajete Švajcarcka, Austrija, potpuno novi život, do 2025. godine", primetio je predsednik.

Vučić je naveo i da se, uz novu halu, nada da će uskoro i bolnica biti rekonstruisana, što će koštati više od 10-12 miliona evra.

"To su ogromne investicije u valjevski, kolubarski kraj, ali od presudnog značaja je i autoput, da bismo doveli investitore. Ovo su sve fantastične stvari za Valjevo", rekao je Vučić.

Nakon toga, zadatak je dovesti manje investitore za Osečinu, Ljig, dodao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track